recenze

The Hobbit: Armies

The Hobbit: Armies

Vítejte, fanoušci Středozemě, přišpendlete si špičaté uši, neholte si chvilku nohy, nabruste své sekery a nemyjte se, ať máte ten správný Mordor odér.
Už kdysi jsem zkoušel The Hobbit: Armies jako webovou hru během svého beta testu, ale vůbec mi nezachutnala, nenabízela prostě to, co jsem od webové strategie očekával. Na Facebook platformě je to ale něco docela jiného a celkově jsem se ze hry těšil.
Začínáte výběrem národa, k dispozici jsou zatím trpaslíci, elfové a orkové. Každý národ má svou architekturu, styl a jednotky, takže jestli máte více účtů, určitě si je můžete vyzkoušet. Poté už začíná tak typická část pro budovatelské strategie. Nejdříve z prázdného pole musíte udělat prosperující město díky farmám, dřevorubcům, kameníkům a tak dále, abyste měli v pozdější fázi všeho dostatek. Hra se zde pomalu rozjíždí a seznamuje vás se světem. Velmi brzo začnete tvořit jednotky, které se dají postupně vylepšovat, můžete odemykat další, schopnější bojovníky a zkoumat různá vylepšování na akademii. Prostě fajn základ pro takto tematickou hru.
Dalším krokem je boj, jako obvykle se tu vyskytuje moře neutrálních band, které se skrývají v lesích, horách, kopcích nebo táborech, toto jsou první cíle pro farmaření a trénování hrdinů, kteří vedou vaše vojska. Nechybí zde staří známí, jako jsou Bilbo nebo Kili a spol. Zmydlit nějakou skupinu na nižší úrovni je jednoduché, ale pak už se můžete velmi rychle spálit a přijít o celou infanterii. Hra nemá bohužel zrovna propracovaný tutorial, takže nezbývá než si vše vyzkoušet a několikrát prostě vyhořet. Pak přichází část, kdy se začnou řezat hlava nehlava samotní hráči. Nic převratného, ale stačí to.



Teď se vrhneme na věci, které se mi opravdu líbily, je to hlavně grafika, na té si dali autoři záležet. Všechno má své parádní detaily, audio stránka také není k zahození. Jak už jsem naznačil, hra má fajnový počet jednotek, které se hodí k různým účelům. Zavzpomínáte díky nim na některé válečné momenty ze Středozemě. A teď si dáme negativní názory. Problém je hlavně v nevyladěnosti hry a technických závadách, některý text se třeba nezobrazuje, přesahuje, hra vám s chutí několikrát spadne a občas mi nefungovalo ani kliknutí na budovu nebo jednotku, což je špatně.
Jestli patříte mezi fandy Tolkienova světa, máte před sebou hru, kde se můžete vyřádit. Ostatní hráči mohou být spokojeni, pokud nepatří do skupiny náročných.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 00:28

Zase dobrodružství.


galerie

The Hobbit: Armies The Hobbit: Armies The Hobbit: Armies The Hobbit: Armies The Hobbit: Armies The Hobbit: Armies

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce