recenze

The Gate

The Gate

Jedna z nových Facebook her nese zajímavý název The Gate. A opravdu zde najdete bránu do pekla, kde se musíte prosadit nejenom mezi zdejšími obyvateli, ale i ostatními hráči. Ukažte své nejsilnější trumfy.
Začínají se nám tu pořádně množit Deck Building Games nebo taky Trading Cards Game, jak by někdo mohl nazvat ono zběsilé sbírání různých monster a kouzel, které poté vypustíte do pořádné bitvy. The Gate ale přeci jenom není jen tak obyčejná zábava tohoto druhu. Jasně, taky zde máte své miniony, které mají různé role a patří do různých skupin. Můžete jim vylepšovat hodnoty a každá potvora má dokonce svou vlastní sadu schopností, které také můžete pěkně upgradnout. Ovšem boj je docela jiný. Do každé vřavy můžete vzít pouze určitý počet, tedy logicky ty nejvíce cenné, a vše pak probíhá jako klasický death-match souboj. Která strana ztratí své miniony jako první, ta prohrává.



V zásadě je to dobře vymyšlené. Vy se buď vydáte po příběhové stopě, která nabízí opravdu rychlý růst obtížnosti, vyzvete ostatní hráče v aréně, nebo můžete zkusit instance proti velmi silným bossům. Za získané peníze pak vylepšujete, nakupujete nové balíčky karet, kde doufáte ve zlatý objev, popřípadě hrajete bonusové hry, které opět mohou vylepšit vaši sbírku nebo aktivní bojovou jednotku. Konečně jsem našel hru, kde jsou efektivně zapojeni přátelé. Každý vám může za určitou dobu pomoci, a tak i získáte speciální body (ty vedou k zisku další karty) a hlavně společně dokážete porazit ty nejsilnější bosse.

U superlativů ještě chvilku zůstaneme. Obrovské plus si hra zaslouží za umělecký a grafický styl. Každá karta a postava je originální, vizuálně vydařená a ono pekelně démonické prostředí funguje a baví. I když souboje nejsou zrovna naplněné taktikou, jisté prvky RPG jsem také uvítal. Teď ale ta stinná stránka hry. Tou je opravdu pomalý postup a někdy dlouhé čekání na vyvážený souboj (nutnost opravdu nadupat ty nejlepší karty). Pokud se obáváte, že hra je občas pay to win, máte částečně pravdu. Na druhou stranu se i ty nejcennější karty dají najít jen díky hraní, ale zabere to mraky času. Jestli pouze hledáte Facebook zábavu na ukrácení nudy, pak jste našli rozhodně parádu.



hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Laugher

Laugher | 13.12.15 v 23:09

Jedna z nových Facebook her


galerie

The Gate The Gate The Gate The Gate The Gate The Gate The Gate

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce