recenze

Serf Wars

Serf Wars

Vybudovat království na úrovni to chce služebníky, kteří pro vás pracují, vojska, která za vás bojují, spokojené obyvatelstvo a dostatek území. Tak? Dejte se do toho a stavte, trénujte nebo si zahrajte nějakou tu povedenou minihru.
Základem je stavební činnost. Ono taky nic jiného nezbývá, když na placu nemáte takřka nic. Prvními stavebními úkony vás provedou questy, což se týká i bojové náplně. Do prvních budov se řadí kasárna na produkci vojáků, dále pak kovář nebo tréninkový plac. Kromě bojové sféry zajišťujete samozřejmě populaci stavbou domečků a produkci potravin z polí. Tyto stavby umožňují rozvoj a odemykají nové věci, které si za nějaký ten peníz můžete znova opatřit.
V této složce samozřejmě nechybí bohatý výběr dekorativních předmětů, ale zmínit si zaslouží minihry. K dispozici máte několik hříček, které odemknete právě onou konkrétní stavbou. Pak si můžete zahrát třeba Hada, Match-3 hru a další zábavné klasiky. Kromě hraní lze každý den třikrát vložit vaše nejlepší skóre a získat pěknou dávku zkušeností a peněz na konto. A čím více miniher si zpřístupníte, tím je přirozeně tento podíl větší.
Výraznou složkou jsou boje. Produkujete vojáky do skupin, ovšem další si odemknete až s vašimi přáteli, kteří vstoupí do hry. Ale i s jedním vojskem se dá dlouhou dobu hrát, navíc když upgradem budovy odemknete dvě další jednotky. Upgrade budov je nasnadě i jinde, kdy budete moci trénovat více jednotek například. Sílu zvyšujete i „craftingem“ nových věcí ze surovin (další důvod pro hraní miniher), takže se máte čím bavit.
Samotné boje se odehrávají na mapě v konkrétní lokaci a kromě uspořádání vojáků do skupiny a přidání zbraní, pokud nějaké máte, se vše děje automaticky.

Problém mám s pár věcmi. V první řadě jsou to questy – je jich málo, opravdu slouží jen jako tutoriál a někdy bych uvítal pomocnou ruku co zrovna dělat. Pak je to lehký stereotyp vznikající z toho, že jde zkrátka o standard. Když pominu minihry a souboje, tak za chvíli postrádám větší motivaci se ke hře častěji vracet.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Serf Wars Serf Wars Serf Wars Serf Wars Serf Wars Serf Wars Serf Wars