recenze

Rise of Olympia

Rise of Olympia

Bájné řecké pověsti a mytologie byly vždy velmi lákavé a samotná hra, která obsahuje jejich velkou část, byla jasnou volbou. Rise of Olympia představuje ideální strategii pro casual hráče a noční můru pro klasické pařmeny.
Začátek je jednoduchý. Člověk si vybere ze zastoupení tří známých řeckých bohů, přičemž každý dává bonus k útoku, obranně nebo je čistě vybalancován. Pak už se zapojujete přímo do hry, kde se ocitáte na malém ostrůvku zvaném jako váš domov.
Do vínku dostanete několik základních budov, jako radnice, cvičiště, tavernu pro zisk hrdinů a pak postupně stavíte další objekty, které vám dávají další peníze a slouží také jako zdroje materiálu. Prostě si představte kdejakou strategickou webovku, třeba Travian a zjednodušte ekonomiku o polovinu. Dostanete Rise of Olympia.

Ale hra se naštěstí docela dost soustředí na souboje. Vaše armády (4 druhy jednotek) jsou vedeny hrdiny, kteří mají postupně více věcí, schopností (opět spíše zjednodušenou formou). Útočení je zde rozděleno na dobývání měst ostatních hráčů, bránění přátel a příběhovou linii. Pokud jiného hráče porazíte, neznamená to jeho vyloučení ze hry, ale vy dostanete možnost vybírat určité množství peněz, které získává. Množství měst pod vaší kontrolou je omezeno a roste pomalu společně s vaší úrovní. Příběhová linii je o více zajímavých bojích, jelikož už ty první nejsou jednoduché a jsou zde cítit i jisté prvky plánování, s jakými jednotkami se do boje vydáte.

Jak už jsem naznačil výše, casual hráči budou mít radost. Úkoly zde doslova vedou za ručičku a je to taky jediný solidnější příjem zkušenostních bodů pro postup. Bohužel já jsem tady docela narazil, jelikož beru mise a úkoly spíše okrajově, dělal jsem, co se mi zachtělo. Třeba jsem si postavil lesík na dřevo a příští den jsem dostal úkol postavit lesík. Hru už nezajímalo, že jeden mám, a tak jsem musel postavit další, abych se dostal dál. A tohle se stalo v jiných případech mnohokrát.

K dobru hry mluví pěkná kreslená grafika a příjemně křiklavější barvy. Audio bylo také dobře vybráno. Hra se mi ovšem sekala a narazil jsem na jeden nebo dva bugy (naštěstí ne katastrofální). Jelikož je Rise of Olympia značně přímočará strategie, která nabízí spoustu jednoduchých činností, úkolů, bojů, atd. pak je jednoznačně velmi dobrou volbou pro občasné hráče (z jejich strany říkám 80%), ale normální hráči se hry moc neužijí (60%). Výsledek mi tedy dává celkem slušných 70%.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Rise of Olympia Rise of Olympia Rise of Olympia Rise of Olympia Rise of Olympia