recenze

Dream Team

Dream Team

Staňte se trenérem a manažerem basketbalového týmu a vytvořte si tým podle vašich představ, který to pak v zápasech nandá ostatním. Dokážete i vy určit strategii, skloubit finance a finanční požadavky hráčů a poskládat vítězný tým?
Náplní a rozsahem bych tuto hru zařadil spíše mezi webovky, a tak pro větší přehlednost rozdělme herní náplň na tu během zápasu a mimo něj.
Pokud jde o věci okolo týmu a před utkáními, tak se můžete těšit na nákup hráčů, jejich vylepšování nákupem předmětů (části dresů) nebo pomocí speciálních itemů. Hráče můžete i tradeovat a draftovat, ovšem pouze jednou za den zdarma, další musíte dokoupit. Dále je tu možnost výzkumu strategií a zlepšování podle toho, co pak na palubovce hrajete, a to jak v obraně, tak v útoku, talent body a vůbec ucelený team management. Sympatické je, že hrajete se skutečnými hvězdami NBA a ne s nějakými zkomolenými alternativami. Nechybí systém aliancí, různých questů a velký výběr herních módů.
Tím se dostáváme k samotným zápasům. K dispozici jsou základní zápasy, ke kterým stačí jeden další uživatel, multi-player zápasy, alianční zápasy a v neposlední řadě také profesionální utkání proti týmů NBA. Každý z nich má svá specifika, ale vždycky si budete moci nějaké zahrát, uživatelů je dost, takže se na nic dlouho nečeká.
Teď k samotnému utkání. Strategii a základní pětku máte určenou před zápasem, ale během hry lze střídat, měnit strategii, občas použít speciální itemy, použít time-out, ovšem v omezené míře. Co mi poněkud vadilo, je to, že utkání trvá dlouho. A i když nejste nuceni ho sledovat a lze ho opustit a vykonávat jinou činnost, přijdete tak, údajně, o část přídatné odměny po skončení. Na druhou stranu když narazíte na notně silnějšího soupeře, nemáte šanci a sledovat ten debakl nikoho moc neláká. To je také jeden ze záporů – žádná šance proti soupeři, který má třikrát vyšší statistiky než vy a přitom je podobný level. Tyto cifry útoku a obrany dělají kvalitní hráči, jenže ti jsou drazí, šetří se na ně dlouho a ještě déle, když uděláte nějaký špatný kauf.
Sečteno a podtrženo. Sportovní manager basketbalu bez statistik a spousty čísel, a tak je vhodný pro širší okruh hráčů a i fandů basketu. Změna strategie a rozvoj týmu má smysl a jde to poznat. Na druhou stranu je tu draho a na lepší hráče budete čekat a můžete docela často dostat parádní nakládačku od silnějšího soupeře.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 19:54

Basketbal je dobrej.


galerie

Dream Team Dream Team Dream Team Dream Team Dream Team Dream Team Dream Team