recenze

Criminal Empire

Criminal Empire

Dejte se do práce a vybudujte vaše vlastní kriminální impérium. Stavějte budovy na produkci peněz, produkujte potřebné zásoby a bojujte proti ostatním padouchům. Jen přemýšlím, jestli ten typ „domečkoidních“ Facebook her není už trochu ohraný…
Není to legrace začít stavět úplně od nuly a vybudovat slušnou finanční základnu, ze které budete získávat peníze, a do toho se ještě starat o zásobování. Však to znáte. Stavíte domeček támhle, stavíte domeček tuhle a po nějakém čase shrábnete peníze do vlastní kapsy. Ty pro své fungování potřebují zásoby, které získáváte zase zvlášť – v časově vymezených kontraktech, které mohou rovněž vesele exspirovat.
Máte tu tak základní koncept – stavění domků a produkce zásob. To je zabaleno do jakéhosi příběhu, v rámci něhož plníte questy. Dále v úkolech narazíte i na bohatou dekorační složku, kterou musíte zdobit vaše impérium, a souboje s ostatními mafiány.
To všechno vás stojí energii (myšleno tu virtuální, která představuje jednotlivé tahy/kliky), která se celkem solidně doplňuje. Navíc lze nějakou bonusovou část získat ze sesbíraných kolekcí, což je v této hře docela výrazný prvek. Abyste totiž uvedli do provozu nějakou tu stavbu, musíte do ní najmout pracovníka. Naštěstí se nejedná o vaše přátele, ale o doslova „uklikání“ človíčka na hrací ploše. A právě z něho sbíráte jak zkušenosti a peníze, tak itemy do kolekce.
Další složkou jsou boje s mafiány. Občas na vás zaútočí ozbrojená složka konkurence a na řadu přichází váš hrdina/hrdinka z vaší rezidence. Tuto postavu můžete vylepšovat nákupem oblečků a zbraní, čímž také šetříte vlastní energii této postavy a můžete pak více bojovat.

A vaši přátelé? Jednak vám mohou poslat dáreček, dále je můžete navštěvovat, ale hlavní jejich úkol spočívá především v tom, že vám jako vaši sousedé zpřístupňují nové lokace na mapě, kde budete stavět. Nutno podotknout, že přátel budete potřebovat dost a velmi záhy. Na začátek dostanete poměrně malý plácek, a pokud nechcete platit skrze Facebook kredity, po počáteční seznamovací fázi se bez nich neobejdete.
Kromě nutnosti přátel vidím hlavní nedostatek v celkové stereotypnosti. Tento titul zkrátka ničím nepřekvapil. Je tu vidět jistá snaha v přidání postavy a rezidence, ale je to prostě málo a ani s pohyblivou grafikou už dneska na Facebooku neoslníte. Průměr.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire Criminal Empire

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce