recenze

CityVille 2

CityVille 2

Vytvořte nové úžasné město a staňte se nejlepším starostou. Spousta druhů budov, předmětů, rozmanitých questů a postaviček můžete najít v pokračování úspěšné pecky – CityVille 2 je tu.
Původní budovatelská strategie CityVille vzbudila značný hráčský zájem, a tak není divu, že se v nedávné době objevilo pokračování s pořadovým číslem 2. Podstata hry zůstala stejná.Tvůrci se však rozhodně neflákali a přinesli spoustu nových prvků, vlastností a vychytávek.

Ale hezky od začátku. Start je poměrně slabší a klasický u tohoto druhu Facebook her. Proklikáte základní nabídku a vystavíte první budovy. Tím si osvojíte, jaké základní druhy staveb tu jsou a k čemu slouží. Pak už se na vás valí questy jeden za druhým, které mají tu výhodu, že se jejich plněním postupně rozrůstá vaše „městečko duchů“ do giganticky zalidněné metropole.
Budovy se dělí na populační, které zvyšují celkovou populaci města, obchodní a byznys, z nichž získáváte v daných intervalech peníze, a komunitní fungující na principu pomoci vašich přátel. Dále jsou tu první novinky – speciální budovy na crafting předmětů, support a skladiště. Takže celkem šest druhů budov.

Místo na jejich stavbu je dáno placem, který si postupně odemykáte penězi, výší populace a expanzními plánky. To už se dostáváme ke složce craftění. Postupně budete mít možnost nepřeberného množství produkce předmětů, ale zpravidla o ně lze i požádat. Tyto předměty slouží ke stavbě nebo na složitější předměty. Rovněž složka obyvatel poslouží k budování domečků a nutno říct, že město opět žije. Po silnici jezdí autíčka a vy klikáním na ně získáváte kýžené předměty. Aut je opět vícero druhů a každé z nich vám dá něco jiného, co se bude hodit.
Hratelnost je posunuta dál díky tomu, že každé vaše „odklikávací“ sběrné kolečko vám může dát mnohem více, pokud se správně, včas a několik tahů v řadě trefíte do vyznačené lišty. Už to tedy není jen monotónní klikání, ale snaha přesně se trefit se vám vyplatí.

Nové lokace si můžete pojmenovat podle sebe a začít v nich vesele stavět. Kromě různorodé typologie tu je také široký výběr. Ten se vám otevírá již klasickou metodou „čím vyšší level a více přátel, tím lepší a rychlejší progres“. O bohatosti dekorací snad netřeba mluvit.

Aspekt bonusových zón je členěn na oblasti, ve kterých stavěním zvyšujete level a pak určujete, jestli z ní budete mít více peněz nebo více průmyslu. Pokud jde o složku přátel, bez nich se tento titul de facto hrát nedá. Je to dáno tím, že ve hře potřebujete velké množství nejrůznějších předmětů a crafting jednak nějakou dobu trvá, jednak se jedná mnohdy o tak komplexní předmět, že musíte nejdříve získat jedno, abyste mohli získat druhé, třetí a nakonec po několika procesech měli JEDNU upachtěnou věc ze čtyř, to je opravdu snazší nabrat tunu přátel na stránkách aplikace a poslat žádost. Tento aspekt craftění, je dobrý nápad, ale tak překombinovaný a obsáhlý, že hře spíše škodí. Jinak se ovšem jedná o parádní pokračování titulu, které vypadá ještě o něco lépe a nabízí hned pět pohledů kamer, dále střídání dne a noci a speciální mód, kdy vás vaše populace zkrátka miluje. Nový sequel je prostě zase pecka!

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Laugher

Laugher | 27.07.17 v 22:51

Dobrá


galerie

CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2 CityVille 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce