recenze

Car Stories

Car Stories

Zvuk motoru, řvoucí výfuk, zplodiny a na tachometru čísla jak na bankovním účtu. Car Stories jsou ale nejenom o závodění, ale také o možnosti si vystavět vlastní automobilové městečko.
Svým způsobem se nám do rukou dostává prověřená klasika, kdy se stáváte majiteli volného placu se snem si vystavět různé garáže, přehlídkové salony a servisy pro širokou škálu aut. Začínáte naprosto od píky a jak to tak bývá, je toho součástí i tutorial, který vám ukáže všechny základy, funkce a možnosti hry. Je dobrý? Ano i ne, budete mít hodně svázané ruce a experimenty mimo se moc nevyplácí - mohou vám totiž dojít finance.



Jakmile máte nějakou tu novou garáž a první auta, hra vám představí druhou část a to jsou závody. Zapomeňte ale na nějaké okruhy, tady jde o rychlost a sprint na krátkou vzdálenost. Nejde ale o poražení jednoho soupeře - budete čelit hned několika. Na úspěch záleží na několika věcech. Jak silné je vaše auto, start a mačkání kláves ve správný moment, což simuluje něco jako řazení. Po závodě shrábnete nějakou tu výhru podle umístění. A pokud se vám dařilo dobře, posunete se na světové mapce dál a vracíte se na „základnu“. Závody se ale rychle stanou repetitivní a spíše záleží na síle vašeho auta než reflexech.

Hlavní náplní je tedy u hry výstavba vozového parku. Car Stories nemá licenci, zapomeňte tedy na nablýskaná Ferrari, Porsche nebo Jaguary. I když svou formou a zevnějškem mnohé slavné značky připomínají, jejich jména nenesou, škoda. Hnacím motorem je tu ale hlavně vylepšovat získaná auta pomocí sesbíraných součástek z různorodých budov a také kombinací již objevených aut do zcela nových forem. Je hezké, že se často dopracujete k opravdové parádičce.

Omezení tu jsou velmi minimální, spíše vás budou brzdit finance a později nedostatek stavebního prostoru, jelikož potřebujete různé garáže pro různé typy aut. Technicky je hra zvládnutá poměrně dobře, i když graficky se může zdát, že pokulhává za ostatními a konkurencí. Spíše tu tedy máme průměrnou záležitost, kde závody mohou být záživné v případě soutěžení s přáteli, a tak hlavní dominantou zůstane vylepšování a kombinování aut do originálních kousků.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

1Laugher

1Laugher | 16.01.18 v 12:35

Nejexotičtější a rychlá super auta

psaa16

psaa16 | 15.11.15 v 12:17

Tuhle hru bych si rád zahrál i tu .. :-)

Laugher

Laugher | 22.07.15 v 14:21

Rychlá super auta


galerie

Car Stories Car Stories Car Stories Car Stories Car Stories Car Stories

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce