recenze

Aviator

Aviator

Proleťte celý svět, dopravujte zboží a cestující a za vydělané peníze kupte nové letadlo. Facebook hra, ve které se stanete pilotem, je tu.
Vaše letecké služby chce využít nejeden dopravce a cestující, takže vzhůru do oblak. Čeká na vás zábava.

Vaše dráha pilota začíná v Africe v jednom městě. Postupně si však ale budete moci zpřístupnit nová a nová města, mezi nimi vytvářet provázané trasy a také zabrousíte na další kontinenty.
Ale popořádku. Prvotní mapka není nikterak obsáhlá a budete létat jen sem a tam. Ale právě na tomto jednoduchém a přehledném systému hru pochopíte a nadchnete se pro ni.
Princip hry je takový, že létáte z města do města a převážíte lidi a zboží do určených destinací. Za to dostáváte peníze a zkušenosti. Peníze musíte sledovat, protože benzín vás také něco stojí. Chce to tedy kombinovat pasažéry a zboží tak, aby to pro vás bylo výhodné. K tomu vám dopomůže i možnost nákupu nových letadel a sedadel, kdy pak můžete přidávat nebo oddělávat místa dle vaší potřeby. Tímto způsobem tedy vyděláváte a utrácíte energii. Ta se doplňuje velmi dobrým tempem a na plnou zásobu si vyhrajete docela dlouhý čas.
Aby to nebyly jen stereotypní přelety s lidmi nebo bez nich, máte k dispozici i questy, které se odvíjí v jakés takés příběhové rovině, a odměna za ně bývá občas tak slušná, že vám poslouží na nákup zcela nového stroje.
A letíme dál. Každé město má letiště, ale jsou tu i další budovy. Hotel, ve kterém nakládáte cestující, skladiště se zbožím nebo trh, v němž nakupujete určitý sortiment a dle aktuální ceny na trhu jej můžete výhodně prodat.
Hra nabízí možnost různé lokace spojit, a vytvořit tak novou cestu a na dlouhý první dojem tu máme povedenou hru. Mouchy se ale také najdou, a pokud nemáte v přátelích aktivní zasílače, budete v pozdější fázi hry dost brzděni. Na odemykání nových měst a tvoření cest jsou potřeba nejen peníze, ale také letecká povolení, která dostanete od přátel nebo získáte za dosažení nového levelu. Ta druhá cesta samozřejmě drhne a může se stát, že na nové město budete čekat… a možná se ani nedočkáte, pokud nebudete chtít platit.

Celkově se mi hra dost líbí. Je to zajímavý koncept, kterému možnost zisku peněz a následného nákupů dává zajímavý ráz. Plánování letů a počtu pasažérů je také něco jiného. Znechucení naopak přijde ve chvíli, kdy budete chtít expandovat někam dál a přátelé se na vás vybodnout. Některé questy vás budou stát dost času, ale odměna za to stojí.


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

matth46

matth46 | 28.10.23 v 16:15

J'aimerais avoir des informations sur le jeu Aviator qui ne serait plus actif sur le site facebook. Ou voir si possible de l'acheter en console PC ? Merci ! J'ai bien aimé ce jeu... J'espère pouvoir rejouer d'une manière ou autre !


galerie

Aviator Aviator Aviator Aviator Aviator