recenze

Football Nation

Football Nation

3D fotbalová hra rovnou na vašem Facebooku. Ambiciózní kousek, který by neměl minout žádný fotbalový příznivec. Vyzkoušejte postupně až 5 sezón s odlišnými týmy nebo si zahrajte on-line proti dalším živým hráčům. Lákavému obsahu se ale nevyhne také pár nedostatků.
Do reálného zpracování má tento fotbal daleko, přesto se může jednat o zábavku pro skalní fanoušky fotbalu na určitou dobu zábavy. Takže hezky postupně.

Před spuštěním budete nejspíše vyzváni k doinstalování modulu pro zobrazení 3D grafiky. Následuje trénink.
V tréninku si osvojíte základní ovládání, přičemž právě to je jedním z kladů hry. Můžete si vybrat klávesové ovládání nebo jednoduše myší, celkem podobné tomu z FIFA on-line. Osobně jsem zvolil něco mezi – klávesnice změna hráčů, ostatní myš.
Po tréninku vstupujete do první sezóny výběrem klubu. Systém hry je takový, že musíte vyhrávat zápasy, ligy, poháry a tím odemykáte následující sezóny a tím i týmy.
Týmy jsou absolutně fiktivní, přesto se, alespoň u některých z nich, dají poznat reálné kluby (tuším například AC Milan, Barcelona, Liverpool…). Na skutečné hráče zapomeňte úplně, neznám žádného, který by se jmenoval Ninja. Vy si každopádně jeden vyberte a další a lepší si budete kupovat za vyhrané peníze.

A jde se k samotným zápasům. 3D grafika už tu zmíněna byla, takže něco k hratelnosti. Nebylo by to vůbec špatné, kdyby se hráči nechovali jako splašené dementní kozy. Zkrotit míč v běhu se ne vždy podaří, s rohy a přímými kopy neztrácejte zbytečně čas, jen to nakopněte před bránu. AI hráči střílejí zásadně zdálky, což je dobře, protože šancí si vytvoří hodně. A nakonec gólman, který často nesmyslně vybíhá.
Když si na tyto věci zvyknete, respektive budete ochotni si zvyknout, budete vyhrávat zápasy, a pokud se umístíte na postupové pozici, odemknete novou sezónu, nové a lepší týmy. Navíc vás hra láká na multiplayer.

Multiplayer se odemkne po několika zápasech v Season módu. A klad zase střídá lehký zápor. Mnohdy tu moc hráčů (čti žádného) nenajdete. Na druhou stranu když už na někoho narazíte, zpravidla neodmítne.

Všechny zápasy vám odečítají zdejší obdobu energie – míče. Po čase se doplňují, ale nestalo se mi, že bych byl tak drasticky na dně a u vytržení, že bych potřeboval okamžitě hrát další zápas a dokoupit si kopačáky za skutečné peníze…

Sečteno podtrženo je to hra protikladů. 3D grafika, možnost hrát on-line zápasy, ovládání (kromě rohů a přímáků) a celkem slušný motivační systém odemykání nových lig a týmů kontrastuje s nemožností vypnout zvuk, hloupou AI a málem soupeřů v on-line módu. Takže spíše možnost vyzkoušet arkádový fotbálek, u kterého se chvilku zabavíte a jste-li hodně tolerantní, vyhrajete i pár ligových pohárů a našetříte na nějaký ten luxusní tým. Plus dávám rozhodně za pokus a doufám v budoucnost a další vývoj.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 02:04

1


galerie

Football Nation Football Nation Football Nation Football Nation Football Nation

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce