recenze

Pawn Stars: The Game

Pawn Stars: The Game

Víte, jak se uživit v zastavárně? Musíte levně kupovat a draze prodávat. O tom vás už možná přesvědčily hlavní postavy známé televizní show.
Určitou dobu jsem Pawn Stars (u nás Hvězdy zastavárny) sledoval a mnohdy mě dokázaly pobavit. Hlavní předností ale byla neuvěřitelná různorodost předmětů, které jim lidé přinášeli a které chtěli prodat nebo zastavit. Stejný princip na vás čeká i v této, již rok staré Facebook hře a představte si, je to náramná švanda.

Začínáte s jednou místností, jedním stolkem a jednou poličkou. Bohužel se za pultem nenalézá nikdo z hlavních aktérů show, ale musíte si koupit a sehnat vlastního z nabídky. O hvězdy prosperujícího podniku ale nebudete ošizeni, ti ve hře vystupují jako rádci nebo nahodile podle vaší činnosti.
Hlavní náplní je tedy čekat na příchozí zákazníky, kteří se vám snaží něco prodat, a vy se je snažíte ukecat a snížit tím cenu. Jsou dvě věci, které rozhodují. Jednou z nich je nálada příchozího, pokud klesne příliš nízko, odejde a vy už s ním nic neuděláte. Druhou rozhodující záležitostí je vaše znalost o daném předmětu, který se snažíte získat. Zprvu jde pouze o pár dolarů, ale později se částky vyšplhají na statisíce, a pokud chcete udělat dobrý obchod, musíte orientačně znát cenu předmětu, potažmo za kolik ho prodáte. Hráč je přitom za hraní a uzavírání obchodů odměněn zkušenostmi za každý koupený předmět a postupně dostává různé bonusy (lepší prodejní cena, více info o předmětu, rychleji se prodá apod.). Poslední fází celého procesu je postavení koupené záležitosti do obchodu a čekání na nabídku. Ty bývají různorodé, pokud jste koupili levně, je velká pravděpodobnost, že slušně vyděláte.

Absolutně bombastická je různorodost věcí, které se vám do zastavárny dostanou. Mohou to být naprosté triviálnosti, jako čepice, helmy z válek, daňová přiznání, ale taky takové rarity jako různé uniformy, zbraně a auta (na ta je třeba mít parkoviště). Pak je tu také možnost restaurovat staré a zaprášené vzácnosti. Tahle část je extrémně nákladná a časově náročná, přičemž potřebujete i náhradní součástky a pracovní sílu (vše se získá rozebráním starých předmětů, které nechcete restaurovat). Výdělek může být senzační, ale mně osobně to přišlo až příliš rozvleklé.
Pawn Stars si na vás také nachystaly velkou škálu různých objektů, kde můžete své zboží vystavovat, stejně jako tvořit sbírky a sbírat informace o raritách apod. Náplň je opravdu bohatá, ale bohužel se celý proces nákupu a prodeje opakuje a jenom zarytý fanda vydrží až do konečné fáze hry, ale i ty miliony dolarů na vašem kontě přestanou chutnat. Chybí něco nového a originálního.

Mám ještě jednu výtku a tou je neustálé bombardování nabídkou bonbonů (speciální platidlo), za které si můžete sehnat bonusovou výbavu nebo vylepšit náladu návštěvníků apod. Je normální, že se někde objeví. I přes pár výhrad, doporučuji Pawn Stars: The Game vyzkoušet.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Laugher

Laugher | 02.04.16 v 00:40

Absolutně bombastická je různorodost věcí, které se vám do zastavárny dostanou


galerie

Pawn Stars: The Game Pawn Stars: The Game Pawn Stars: The Game Pawn Stars: The Game