recenze

Mebas

Mebas

Tahle hra jednoznačně potěší všechny fanoušky pozorování různých zkumavek pod mikroskopem. Mebas dá možnost vytvořit si vlastní buňky, různé je vylepšovat, mutovat a prostě si s nimi hrát.
Jo, jo, kde jsou ty časy, kdy člověk s úctou hleděl na mikroskop a přemýšlel, co se v tom maličkatém světě děje. Proč si tedy nezkusit zahrát si na malého boha?

Vše začíná s pár buňkami, kousky „jídla“ a jednou laboratoří. Přímo nějaký cíl nesledujete, ale spíše se snažíte vytvořit co nejlépe přeživší a soběstačnou buňku. To spočívá v postupném vylepšování nejen „akvária“, ale používá spousty přídavků, které z vašich buněk udělají Ramba. Prodlužujete tak délku života, pocit hladu, obranu, atd.

Zde ovšem člověk narazí na nemalou nepříjemnost. Spousty obsahu, několika buněčných věciček, předmětů, apod. nedosáhnete bez placení. Omezení není obrovské, ale takových 60% obsahu je pro neplatiče nedostupných.

Jednoznačně zaujímá multiplayer, který je snad i lepší než samotná single hra. Zde se o své svěřence nejenom staráte, živíte je a mutujete, ale posíláte je na zteč vůči vašemu soupeři. To je opravdu výborné zpestření, ale bohužel jsem na mnoho hráčů, kteří se pohybují v multiplayer, nenarazil.

Samotná visuální stránka je jednoduše pěkná. Na této častí nejspíše nepracovala obrovská skupina horlivců, ale výsledek je pro oko příjemný. Hudební část je v odpočinkovém stylu. Nic vás v ní nežene a při hraní působí odpočinkovým dojmem.

Facebook hra Mebas je značně originální dílo. Mně samotného zprvu velmi zaujala a chystal jsem se pouze básnit, ale ořezaný free obsah mi překazil plány. Pokud se do hry dostane více hráčů, nabude i na dynamice a to hlavně díky mutliplayeru.


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Mebas Mebas Mebas Mebas

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce