recenze

Mafia Wars 2

Mafia Wars 2

Vydělávejte pěkně špinavé peníze, rozšiřujte vaše impérium, likvidujte ostatní hráče a ukažte jim, kdo je tady parádní gauner. Mafia Wars 2 od Zyngy vypadá úplně jinak než její klikací předchůdce. Vypadá to dobře, ale předesílám nutnost většího počtu přátel.
Jako malý zlodějíček rozbíháte vlastní mafiánskou činnost, což s sebou ponese plnění haldy misí, spoustu bojů a plnou kapsu peněz na stavbu budov a nákup vybavení. No tak zní to dobře. Mafia Wars 2 je de facto založena na tom samém, jako kultovní klikací původní Mafia Wars. Ale protože mírně nudné klikačky už tolik netáhnou, byla třeba přidat trochu té akce a „aby se to zkrátka nějak hejbalo“. To rozhodně schvaluji a na pohled to vypadá moc dobře.
Pokud jde o nějaký ten gameplay, který budete kutit po každém zapnutí hry, tak je to v první řadě váš domácí plácek. Na ten stavíte různé budovy generující peníze, zásoby nebo třeba energii pro všechny prováděné úkony. Budovy lze upgradovat, čímž v nich odemykáte nové možnosti, konkrétně v případě zbrojnice jsou to nové, lepší a silnější zbraně.

Tím se dostávám k druhé význačné části, kterou je pouliční boj. Ve speciální lokaci se setkáváte s ostatními hráči, s kterými vstupujete do bitky a k vítězství přispěje jednak doplněné zdraví, jednak nižší level soupeře a co nejsilnější zbraň.

A nakonec questy. Hra nabízí v jeden okamžik poměrně velké množství úkolů. I když je to systém nepřehledný a v aktuální okamžik vidíte jen omezený počet úkolů, je to dobře. Jistý počet questů je totiž podmíněn helpnutím vašich přátel, což je mnohdy zdlouhavá záležitost, než nějaký dobrák klikne na sto padesáte upozornění na zdi a ani příslib piva nepomůže… Bohužel to není záležitost jenom questů, ale takřka každé budovy, kterou prostě potřebujete.

Odměnou za splněný quest nebo vítěznou bitku jsou zkušenosti a peníze. Vyšší level za zkušenosti odemyká nové věci, které se po koupi objeví v inventáři. Peníze samozřejmě k onomu nákupu slouží. Vybírat lze ze zbraní, oblečků zvyšující obranu a další vymakané věcičky. Nechybí různé bonusy na zvyšování určitých atributů, speciální mince na nákup dalších speciálních věcí.

Všechno je otázkou energie. Ta se celkem přívětivě doplňuje, navíc není problém v rámci odměny získat parádní bonusovou dávku.

Když vezmu původní titul Mafia Wars, tak je náplň stejná. Jenom místo fádního klikání chodíte s panáčkem, něco budujete, něco stavíte, někoho navštěvujete. Určitě to působí líp a vzhledem k několika lokacím na mapě hra i o dost lépe vypadá a po stránce hudby i dobře poslouchá. Absolutně největším a bohužel i hodně výrazným mínusem je nutnost přátel. Bez nich, respektive bez jejich poctivého klikání na žádosti, je hra zdlouhavá a upadnete do stereotypu, který nevyléčí ani možnost rabovat v sídle soupeře. Absenci přátel samozřejmě zvládne plná peněženka, ale je toho tolik a Zynga asi až moc okatě dává najevo, že chce vydělat.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2 Mafia Wars 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce