recenze

Cloudstone

Cloudstone

RPGčkové řádění na Facebooku. Jako válečník, kouzelník nebo mnich se vydáte na jedno pořádné dobrodružství po rozmanitých zemích plných nepřátel, pokladů, výzbroje a bossů. Pojďte se bavit.
Překvapivě nabušené RPG, které si zahrajete přímo na Facebooku. Bohatá náplň možná až tak nepřekvapí, přece jen odpovídá běžnému RPG, ale celkové zpracování je na poměry tohoto typu velmi dobré a vyvážené.
O co tedy jde. S vaším hrdinou cestujete po jednotlivých ostrovech, které jsou rozděleny na jednotlivé levely. Podle zadání budete likvidovat nepřátele, někomu pomáhat nebo ho bránit, či sbírat magické byliny. Tak či onak je to vždycky doprovázeno bojem, na což se nabalují další klasické věci jako upgrade skillů, odemykání rozmanitých kouzel, nákup výzbroje a vybavení. Tím si vytvoříte váš rozmanitý charakter do dalších soubojů s bossy nebo do chatovací místnosti. RPG složka je takový ten standard, ale v prostředí Facebooku se to cení. Žádné jednotlivé tahy, které ubírají energii, a dlouhé čekací doby v jednom dobrodružství. Ne. Sice platíte energii, ale pouze za zahájení určitého questu, pak už se pohybujete libovolně. Energie se sice nedoplňuje nejrychleji, nicméně na plnou nálož (30 kusů) si docela zahrajete v kuse.
Podobně i peníze a zkušenosti představují standard. Nový level znamená nové „hračky“ pro vašeho hrdinu, peníze zase slouží k jejich pořízení. Otázkou však zůstává, co si za těžce získané peníze koupit. Je tu poměrně draho, ale naštěstí dostáváte spoustu lootů za splněné questy. Nechybí jak jednoruční, tak dvouruční zbraně, vybrat si lze ze tří charakterových cest – válečních, kouzelník, mnich – přičemž odemykání a zlepšování jejich vlastností můžete u každého z nich. Získejte schopnost léčení u jednoho a sílu zranění mečem u druhého. Pravda, tato nerozhodnost mě sice stála skill body ale nějak zvlášť nelituju. Naopak se mi líbí, že můžu fušovat do všech charakterů a měnit si zbraně podle svých potřeb.
A vaši přátelé? Jednak je tu klasické posílání dárečků, ale v další řadě tu vystupují jako vaši spojenci, které můžete povolat na pomoc v jakýkoli okamžik hry, pokud vám teče do bot.

Titulem Cloudstone jsem byl velmi mile překvapen. Ačkoli se jede na energii, má to tempo, švih a nebudete se nudit. Do budoucnosti je navíc prostor pro další vylepšení a novinky.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Cloudstone Cloudstone Cloudstone Cloudstone Cloudstone Cloudstone Cloudstone Cloudstone

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce