recenze

Brave Tales

Brave Tales

Pohádky o statečných hrdinech, jejichž štěstí máte v rukou vy!
Brave Tales je povedené 2D RPG, v němž ovládáte partu hrdinů a snažíte se prokousat poutavým příběhem až ke konci.
Stěžejním prvkem hry jsou real-time souboje, v nichž ovládáte pohyb svěřenců a sesíláte jim kouzla, kterými disponují. Nejdůležitější je přitom dobré načasování a samozřejmě i vzájemná výpomoc různých druhů postav. Tak například léčitel je vždycky dobrý jako podpora dvou úderných jednotek, v první linii však obstojí jen velice těžko.

Srdcem každého RPG je levelování a ani Brave Tales z této šablony nevybočuje. Ano, jinak by to vlastně ani nebylo RPG. Za úspěchy na bojišti dostáváte body, a jakmile se vám podaří dosáhnout určité hladiny, dostanete možnost rozdat svým svěřencům bodíky zkušeností do jednotlivých vlastností. Zajímavé je, že hra vám vylosuje vždy tři možnosti postupu, podobně jako například v Heroes of Might and Magic, a z nich si musíte jednu zvolit.

Pokud se bavíme o RPG prvcích, musím zmínit také klasickou možnost sbírání předmětů, jejich demontáž, která hrdinům přidává určené atributy, a nakonec i možnost vytváření lepších a silnějších předmětů u kováře. Lootu je ve hře pořádný kopec, jelikož za každou splněnou misi jste odměněni několika klíči k truhlám, jež skrývají specifický poklad.

Co se týče samotného průběhu hry, zpočátku je Brave Tales jako procházka růžovým sadem. Všechno ve hře vám bude podrobně vysvětleno. Dokonce i když nejste anglicky mluvící osoba, jednoduše zákonitosti hry pochopíte. Avšak jakmile se tak stane, hra citelně přitvrdí. Do vaší skupiny sice přibydou noví hrdinové, ale i tak vám protivníci často vypráší kožich. Pro tyto případy však byla do hry zabudována možnost přivolat si na pomoc své přátele, což s kartami umí výrazně zamíchat. Dříve nepřekonatelné souboje vám půjdou jako po másle a vy si tak namísto frustrace opět budete moci užívat pocit převahy.

Brave Tales je povedená RPG hra, která vás okouzlí příběhem, pěknou grafikou a bohatými RPG prvky. Připravte se ovšem na to, že k jejímu pokoření budete potřebovat spolupráci přátel.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

1Laugher

1Laugher | 04.04.18 v 21:56

Brave Tales je povedená RPG hra

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:29

Brave Tales je povedené 2D RPG

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 00:23

Dobrodružná.


galerie

Brave Tales Brave Tales Brave Tales Brave Tales Brave Tales Brave Tales