recenze

Tiki Blocks

Tiki Blocks

Tiki Blocks se snaží utrhnout si kus velmi obsazeného místa na poli Facebook match-3 her. Vyzvěte přátele a zkuste i single-player linii ve velmi rychlém tempu.
Facebook se zdá být přímo přeplněn ohromným množstvím různých match-3 bublinových her nebo klasických, kde se snažíte přehodit kameny nebo kliknout na trojice stejných kamenů. Tiki Blocks ze začátku působí jako naprostý standard, který nemá moc šancí překvapit. Svou kvalitu ale má.

Začínáte spíše velmi rychle a docela agresivně, dostanete pár instrukcí a už mažete si to rozdat hned s prvním živým soupeřem. Na tomto sociálním prvku hra staví a daří se jí to. Prvních několik her (kolem 20) se budete plácat od jednoho hráče k druhému a snažit se ho porazit klikáním na trojice a skupiny stejných kamenů pro zisk bodů. Ten, kdo jich má na konci uplynulého času nejvíce, vítězí. Zatím se ale pohybujeme ve standardní zóně.

Co vyvyšuje Tiki Blocks je absolutně šílený spád. Můžete si dát sice na čas, ale pak zapomeňte na zisk speciální schopnosti, která vám při aktivaci dovoluje likvidovat obrovské množství kamenů. Jenomže naplnit ukazatel není vůbec jednoduché. Musíte tvořit komba po sobě jdoucích úspěšných kliků a nesmíte zaváhat ani na sekundu. Opravdu stačí jenom desetiny sekundy a speciální bonus začnete doplňovat od začátku. Překvapivě zábavné a někdy i nervy drásající.

Jakmile dosáhnete páté úrovně (level up jde opravdu pomalu), otevře se vám i single-player část. Ta už spíše odpovídá průměru. Hrajete pouze sám a musíte splnit úkoly, jako třeba získat určité kombo, zlikvidovat několik bomb, hvězd, určitou skupinu kamenů atd. Nic nového a výjimečného.

Co jsou bomby a hvězdy, říkáte? Jedná se o jeden bonus přímo ve hře, za který nemusíte nic platit (bomby ničí všechny kameny do kříže a hvězdy přidávají bonusové body). Pak jsou tu bonusy pasivní, za které dáváte herní měnu nebo si za ně zaplatíte reálnými penězi. Hodí se hlavně během soupeření se živým oponentem (osobní prodloužení času je opravdu mocné).

Zatím to zní vše perfektně, ale mám pár výtek. S každou dosaženou úrovní se vám zvyšují bonusová procenta, která vám výsledné body po duelu znásobí. Rozdíl je přímo extrémní a mnohdy můžete být sebelepší hráč, ale ve výsledku bude hrát hlavní roli právě bonus. Pak je tu energie, té je docela dost, ale doplňuje se až příliš pomalu, což zvyšuje potřebu přátel, které o ni můžete požádat.

Až na pár nešvarů tu máme zatraceně dobrou match-3 klasiku, která hlavně vynikne svou rychlostí, občas napínavostí a nabídkou fajn obsahu. Hrajte a soupeřte.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Laugher

Laugher | 01.04.16 v 22:52

S každou dosaženou úrovní se vám zvyšují bonusová procenta, která vám výsledné body po duelu znásobí


galerie

Tiki Blocks Tiki Blocks Tiki Blocks Tiki Blocks

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce