recenze

Doodle God

Doodle God

Přemýšleli jste někdy, jaké je to být bohem? Dělat takové ty věci jako rostliny, oblohu, kameny, písek, zvířata, prostě všechno? No, v tom virtuálním světě si to hned můžete vyzkoušet.
Otázky, jestli člověk věří, nebo ne, dejme stranou. Tady jde o zábavu. Facebooková hra Doodle God je vytvořena na základě populárních flash a nyní i mobilních her. Princip je vskutku naprosto jednoduchý, až banální. Jsou vám dány základní elementy, tedy voda, země, vzduch, oheň a správnou kombinací vytvoříte nový element, předmět nebo rovnou životní formu. Funguje to asi takhle – použijete vodu a oheň, dostanete páru. Když už máte třeba kov a použijete páru, budete mít bojler, který je nutný k vyprodukování složitějších věcí. Co takhle dát dohromady bažiny a život? Dostanete bakterii. Dohromady je zde 26 skupin a 248 elementů. Jejich objevení je už jenom na vás, ale tím to ještě rozhodně nekončí.

Doodle God baví svými různými bočními úkoly a příběhy. Jeden je například o ztroskotání na ostrově a kombinováním předmětů se z něho snažíte dostat. Nebo můžete zažít pohádkový příběh plný nepřátel a rytířů. Opět kombinujete, ale ne elementy ale různé předměty a schopnosti. Co vám budu povídat, pro zvídavého člověka, který se ještě dokonce může něco přiučit, je tahle hra jako dělaná. Jsou zde nějaká omezení?

Ovšem že ano. A docela razantní. Jste omezení takzvanou božskou mocí. Každá správná nebo stará kombinace, kterou zopakujete, ubere několik procent. Jakmile se dostanete na nulu, musíte čekat. Plné naplnění zabere, a teď se držte, celých 15 hodin. Toto procento se dá trochu naplnit pomocí speciální energie, která má také časovač. Ale tu mnozí budou potřebovat na nějakou nápovědu nebo další maličkosti. Autoři hry to možná v tomto ohledu přepískli, hru to značně brzdí, hlavně v momentě, kdy hrajete nějaký ten boční příběh.

Až na onen problém s energií se jedná o příjemnou logickou hru, na které si rozhodně dal někdo záležet, připravte se ale na brutálně pomalé tempo a styl pokus a omyl.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Ferda | 08.12.18 v 21:37

Jaký je rozdíl mezi placeným a free?

Laugher

Laugher | 02.02.16 v 12:28

Otázky, jestli člověk věří, nebo ne, dejme stranou. Tady jde o zábavu

NADĚJE

NADĚJE | 27.02.15 v 07:07

Voda, oheň, země, vzduch, přímo elementový vzruch :)


galerie

Doodle God Doodle God Doodle God Doodle God Doodle God