recenze

Blockolicious

Blockolicious

Představuji vám jednu z mnoha vydařených match-3 her na Facebooku. Jedná se tak trochu o Dimanod Dash, ale vyměňte drahé kameny za zdravé jídlo v podobě ovoce a několik zvířat.
Vezmeme to hned do hry. Vybíráte si ze dvou módů, ten první je čistě o limitaci časové, tedy dostanete jen pár minut na jednu hru a snažíte se uhrát nejvíce bodů. O body jde i v druhém módu, ale tady si klidně dejte načas, protože rozhodující slovo má omezený počet pokusů. Ty se doplňují, ale jakmile dojdou, je po hře.
A na co klikáte? Hra nabídne pouze 3 druhy kostek (ovoce), ale i tak se překvapivě jedná o dostatečné množství. Vždy se snažíte najít aspoň tři čtverečky stejného druhu, které se dotýkají. Po jejich odkliknutí zmizí a zůstane pouze jeden, který připomíná džus nebo ovocnou šťávu. Když se vám takhle k sobě podaří dostat zase tři kousky, dostanete bombu, která nechá zmizet kompletně všechny stejnobarevné čtverečky a tím dostanete pořádnou ovocně bodovou šlehu. Už cítíte ty možnosti různých kombinací a násobení bodového zisku? V časovém módu můžete „naplněné“ čtverečky ztrácet, prostě zmizí, když je včas nevyužijete. V módu na tahy nic takového nehrozí, tam se opravdu nespěchá.
Jakmile jste v nouzi a nevíte kudy dál, nemůžete najít žádnou trojici nebo vám nevyhovuje umístění čtverečků, můžete využít několik bonusů. Ty jsou zprvu docela levné (prostě máte dost peněz), ale postupně se vám budou zdát dražší a dražší, hlavně ty novější. Pokud si jen tak hrajete z nudy, o nic nejde, ale při klání mezi přáteli mohou rozhodnout a jedinou možností je připlatit si reálnými penězi. Z něčeho holt tvůrci musí žít, takže celou věc nevidím ani jako moc velké negativum.
Z jedné věci jsem ale nadšený a tou je hudba. Takhle chytlavou věcičku jsem už dlouho u tak jednouché hry neslyšel, a ani po několika dnech hraní (samozřejmě ne v kuse) mi nelezla na nervy, prostě živá a rytmická.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Blockolicious Blockolicious Blockolicious Blockolicious