recenze

Solitaire Arena

Solitaire Arena

Kdo by neznal karetní hru Solitaire? Zahrajte si tuto karetní klasiku on-line proti skutečným soupeřům a vyzkoušejte vaši rychlost a uvažování v reálném čase.
Určitě to znáte, doma není do čeho píchnout, na přednášce je neskutečná nuda, v televizi jsou nekončící bloky reklam, vždycky je čas rozprostřít karty po stole a začít je skládat. V dnešní Facebook hře se ocitáte v aréně, kde budete soupeřit proti ostatním hráčům, a to hezky on-line.
Hra je koncipována formou turnaje. To znamená, že kolovým systémem postupujete až ke konečnému vítězství v turnaji a získaný vavřín se vám započítá do celkového hodnocení. Zkrátka se snažíte ve stanoveném časovém úseku vyhrát co nejvíce turnajů. Soupeřem vám není nikdo jiný než další hráči z masa a kostí, takže se můžete v krátké době poměřit s pěknou řádkou nejrůznějších národností. Za vyhrané boje pak získáváte medaile na machrování třeba na zdi Facebooku.

Co se týče samotné hry Solitaire, na hrací ploše máte karty v několika sloupcích a cílem je poskládat všechny karty tak, aby tvořily číselnou řadu od esa až po krále. Ve sloupcích k sobě smíte však dávat pouze barvy na přeskáčku, a tak je potřeba myslet a také rychle hledat, jelikož nehrajete sami. K dispozici máte i balíček karet, z něhož můžete brát a posouvat a postupně odkrývat ostatní karty. Kdo nezná, je k dispozici cvičný režim.
Celkově je hra velmi dobře řešená a má velmi příjemné rozhraní. S každým položením karty získáváte body a snažíte se být první a mít více bodů než protivník. Existují zde konkrétní kombinace a pohyby pro zisk bodů na konto. Jeho počínání navíc vidíte ve vrchní části obrazovky. Je možné, že se soupeř zasekne, v případě vyššího počtu bodů postupujete okamžitě dál.
K dispozici máte i speciální kouzelnou moc, která odblokuje karty. Tyto „kouzelné hůlky“ si však šetřete, nechcete-li platit reálnými penězi. V případě nouze rozhodně potěší nápověda. Soupeřit můžete i s vašimi přáteli. Jedinou brzdou je tak časový interval 15 minut mezi jednotlivými turnaji. V praxi tak třeba vypadnete za 2 minuty v prvním kole a dalších 15 pak čekáte na nový pokus.
Vzato ovšem celistvě je Solitaire Arena velmi zajímavý a originální počin, jednodušší zpracování mu nic neubírá na zábavnosti a hratelnosti. Možnost soupeřit s ostatními je fajn a pro milovníky této karetní hry je to nutnost.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 13:30

1

Blaster27

Blaster27 | 18.07.16 v 19:07

Klasika karty:)

Laugher

Laugher | 02.02.16 v 12:18

Hra je koncipována formou turnaje

jurcatko

jurcatko | 23.03.15 v 15:45

klasika,pěkné

kokosmen265

kokosmen265 | 10.01.15 v 10:08

solitaire, návykové


galerie

Solitaire Arena Solitaire Arena Solitaire Arena Solitaire Arena Solitaire Arena

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce