recenze

Pyramid Solitaire Saga

Pyramid Solitaire Saga

Klasická Solitaire hra je už tak trochu mrtvá a karty se dostávají do revolučního období, kdy nejenom flash a freeware, ale i sociální hry nabízí kompletně nový Solitaire princip.
Pyramid Solitaire Saga je přesně ta hra, kterou si chcete zahrát během nudného večera nebo deštivého období. Sucho je zde i docela slušnou náplní, jelikož se vydáváte mezi pyramidy a objevujete zapomenuté poklady uvnitř kobek a hrobek. Vše skrz naskrz protkané kartami.

Každý level si pro vás připraví karty, které musíte postupně odebrat. Způsob provedení je sice na základě Solitaire, ale přitom je vše značně jinak. Karty na sebe neskládáte, pouze vezmete jednu z balíčku, a pokud se na hrací ploše nachází karta, která je o jedno níž nebo výše (balíček dá 9, takže můžete odebrat 10 nebo 8), můžete ji odebrat, v tu chvíli hrajete s hodnotou poslední odebrané karty, takže můžete tvořit slušné kombo. Pokud ale není žádná o číslo vyšší nebo nižší, musíte šáhnout zase do balíčku.

Princip je to jednoduchý a naučíte se ho za pár kol. I prvních 20 úrovní je celkem jednoduchých, ale jak ve hře pokračujete, stává se obtížnost větší výzvou. Celá herní plocha se bude muset vyčistit více než jednou, karty budou poskládány v mnohem složitějším vzorci, bude se hrát na čas atd. Pyramid Solitaire Saga je také zábavou, která chyby moc neodpouští. Chybí totiž tah zpět, tedy když si z balíčku vezmete kartu, přehlédnete možnost ji použít a vezmete z balíčku další, tím opravdu přicházíte o dost a často vás to stojí zbytečně život (ty se doplňují, ale bez životů nemůžete hrát). Existuje je i Joker (Žolík), který se hodí na všechny karty, nebo další bonusy v podobě většího balíčku nebo více času. Ty se tvoří pomocí diamantů posbíraných během hraní.

Skvělou vlastností hry je i netřeba mít milion přátel nebo zbytečně utrácet peníze. Na druhou stranu, pokud se už rozhoupete a chcete si něco pořídit, bude vás to stát docela dost. Bonusy a speciální věcičky jsou zde docela drahé.
Celkově vzato je Pyramid Solitaire Saga velmi, ale velmi vydařená karetní hra, u které strávíte hodiny zábavy a myšlení. Nováčci se možná občas zapotí, ale s těmi zkušenějšími pařmeny si určitě budou užívat fajn grafiku a hratelnost.


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

kokosmen265

kokosmen265 | 10.01.15 v 10:08

vypadá dobře

Biba | 26.04.14 v 10:46

Nevie náhodou niekto, či sa hra nedá kúpiť normálne niekde v obchode?

EVA | 12.01.14 v 22:14

Mě už nejede tři měsíce, škoda ráda jsem ji hrála.

Markéta | 27.12.13 v 07:56

Hra stále nefunguje. Ví se vůbec proč? Dá se zeptat někde někoho odpovědného, nebo alespoň někoho, kdo odpoví proč neběží a jestli se pracuje na opravě?

Jarka | 07.11.13 v 18:35

už pár měsíců nejde nikomu otevřít hra Pyramid Solitaire Saga na facebooku. To je hra zrušená, nebo proč nefunguje nikomu. Máme rozehráno a stojíme.

Kristina | 04.10.13 v 12:30

Ano mě také,načte se mi do 100% a nic se neděje,čím to muže být????Jsem zoufalá.

Kratík | 22.09.13 v 14:06

Oni už podle mě ani nebudou dodělávat další levely.. Už několikrát jsem takhle čekala, než přidělali nové levely a já mám dohráno. Takže mě to ani netrápí :)

Iva | 10.09.13 v 09:40

Také mi již pár týdnů nejde spustit, najede do 100% a nic se neděje.

Petr | 08.09.13 v 19:43

Taky mi "nejede" a už jsem slyšel od více lidí, že solitaire saga nefunguje.

ladiss | 08.09.13 v 12:52

kousla se mi a už 14 dní nejde spustit


galerie

Pyramid Solitaire Saga Pyramid Solitaire Saga Pyramid Solitaire Saga Pyramid Solitaire Saga