recenze

Hidden Express

Hidden Express

A budeme si hrát s vláčky… ale pozor, to nejsou ledajaké vláčky. Jednou za čas si musíme dát i Hidden Object hru, kde budete hledat různorodé předměty a dostávat se k mašině.
Možná to zní mírně divně, ale přesně tohle je hlavní náplň Hidden Express gamesy. Na mapě cestujete z levelu do levelu a odemykáte další. K tomu, abyste se pohnuli dál, musíte udělat jednu věc. Na různých obrázcích, které připomínají pokoje vysokoškoláků, musíte najít předměty. Od zvířat přes jídlo až po různorodé nástroje, ale seznam není ledajaký. Ten se totiž skládá z vlaku a na vagonech máte vždy napsána slova, která hledáte. Cílem je se postupně prokousat až k vlaku, na kterém je také jedno. Jasné? Lehké? Tak to ani náhodou. Ze začátku je rovnice jasná, jeden vlak = jedno slovo. Jak ale projíždíte dál, už to nebude jedno slovo, ale klidně dvě nebo tři. Sbírání bodů se tím stává o to ošidnější.

Když už si nevíte rady, máte možnost použít několik bonusů. Ty třeba poradí, kde se nalézá jedna věc, zpomalí odjíždějící vlak nebo ho zastaví zcela. Jsou velmi užitečné a nejspíše si říkáte, kolik stojí. Mám pro vás špatnou zprávu, tyto bonusy jsou zatím pouze za reálné peníze. I samotná jedna hledací hra vás stojí jeden život a zásoba je bohužel malá.
To byla asi největší negativa, teď se podíváme na pozitivní věci. Mezi to nejlepší se řadí krásná kreslená grafika, která hraničí s realismem, a občas jsem opravdu uvažoval, jestli nebyly použity fotky. Dalším kladem je příjemná hratelnost a populární styl hry, který dneska prostě frčí. Hidden Express se tedy pomalu rozjíždí, a jestli vám nevadí placené bonusy, budete se příjemně bavit. Dokonce jsem zahlédl, že autoři tvoří bonusové mapy pro různé příležitosti, naposled to byl Halloween. Bude se na co těšit.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Kalousek100

Kalousek100 | 30.05.20 v 00:26

Super

hajzlos

hajzlos | 27.07.15 v 15:11

pěkná grafiky


galerie

Hidden Express Hidden Express Hidden Express Hidden Express