recenze

RocketBird

RocketBird

Hra, která se stala obrovským hitem na iOS platformy a dostala se i logicky na Facebook. Hra, která dokázala skloubit arkádovitý styl a trošku té sociální dávky. Hra, která je neskutečně chytlavá a zábavná.
Představuji vám RocketBird. Základem hry je prostě doletět co nejdále, dokud do něčeho nevrazíte. O nic jiného tam opravdu nejde. Váš pták má jako přídavnou jednotku raketu na zádech a postupně zrychluje, čímž je vyhýbání se různým objektům docela velká fuška. Ke všemu vám bude stačit myš a mezerník.

Geniálnost spočívá v obrovsky chytlavé hratelnosti. Většinou máte strašnou chuť překonat dosavadní výsledek vašich kamarádů nebo prostě zkusit doletět zas o kousek dál. Autoři do hry vložili i dva bonusové předměty. Jeden je teleport, který vás posune o něco dál, a druhou věcičkou je zpomalovač času, který vám pomůže v nouzi největší. To vše je dost limitováno, ale za splněné achievementy jich pár dostanete, za ty ostatní už musíte zaplatit.

Další krása je v možnosti létat, dokud vás hra neomrzí. Nenarazil jsem na žádný limit jako energie, nebo počet her, prostě si létáte a létáte.

Pravda, sociální možnosti krom poměřování výsledku tu sotva najdete a map také není moc, ale tvůrci slibují, že se na hře bude průběžně pracovat a bude stále o něco nového doplňována, čímž se bude postupně stále prohlubovat znovuhratelnost.

Ještě vychválím grafickou a hudební stránku. Grafika sice není top, ale do jednoduchého obsahu se více než hodí. Hudba je taková pomyslná třešnička na dortu. Hlavně během letu je hudba dělána, aby podpořila pocit letu a rychlého tempa.

RocketBird není tou klasickou Facebook hrou, ale vnáší do této sociální sítě i něco nového a svěžího.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Kacirek_Donald | 15.09.11 v 17:28

Pravda je, že "Farma" byla neskutečně návyková záležitost a taky jsem jí propadl, stejně jako ostatním "-ville" titulům. Stále se snaží autoři přiživit na tom, co mezi hráči funguje, ale současně (a naštěstí) do toho dávají něco nového, dalšího nebo zkrátka to pěstování a stavění domečků a dekorací není to hlavní anebo je dost v pozadí. A nakonec také vzniká spousta titulů, které jsou ale už naprosto o nečem jiném i z hlediska žánru. A to je dobře, nakonec se stačí pobrodit naším archivem a přečíst recenzi :).

Hlodak | 14.09.11 v 15:14

Tyhle Facebookovy hry jsou stejne jenom kopii FARMVILE


galerie

RocketBird RocketBird RocketBird

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce