recenze

Angry Birds Friends

Angry Birds Friends

Ach, Angry Birds, ti nikdy nezklamou. Můžete je hrát na počítači, telefonech, iPadech, na záchodě a teď i na Facebooku. Byla to už jenom otázka času, ale dokáže hra ještě vůbec zaujmout, i když na velkolepé sociální síti?
Překvapivě se jedná o zábavu s minimem hranic. Máme tu tři světy, lépe řečeno kampaně s dohromady 150 levely. To je monstrózní obsah a... cože? Někteří naši čtenáři neznají Angry Birds?

Angry Birds jsou nejstahovanější casual hrou moderní doby. Princip je přitom výborně jednoduchý. Vystřelujete ptáky z praku a snažíte se zasáhnout různé cíle, které se většinou skládají z hlav prasat. Hlavy jsou hlavní, ale hráči na body se budou zaměřovat i na páchání co největší škody na okolních předmětech. Jak ve hrách postupujete, dostanou se vám pod ruku různí ptáci s různými schopnostmi. Jeden vybuchuje, druhý vyhodí vejcovou bombu, další má skvělou průraznost apod. A to je vše přátelé, je to jednoduché a obrovsky zábavné.

Přesně to stejné se děje i ve Facebook verzi. Kromě prokousávání se 150 úrovněmi bude i snaha překonat kamarády, a to pokud možno v každém světě a levelu. To nabádá k použití mocných bonusů (třeba zaměřování nebo silnější prak dělají divy), které jsou ale značně limitované, a pokud chcete vévodit tabulkám, musíte dokupovat. Pokud ale na bodech až tak nebazírujete, můžete se nechat Angry Birds Friends bavit jako každou jinou FREE hrou.
Pro prodloužení hratelnost (jako by 150 levelů nestačilo) se po určitou dobu konají turnaje. V nich se „překvapivě“ snažíte získat nejvíce bodů a točí se vždy kolem několika speciálně vytvořených map. Hráči s bonusy zde budou přímo kralovat. Dále tu máme i sbírání pírek, to pokud hrajete opravdu dobře. Jinak se prostě jedná o Angry Birds klasiku nad klasiky.

Technické zpracování? Hráli jste někdy originální Angry Birds? Pokud ano, budete se cítit jako doma. Ostatní nejspíše hodně rychle propadnou kouzelnému světu ptáků a ničení. Osobně jsem hrál pouze několik her s naštvanými opeřenci, takže mě ještě nějaký ten detail dokázal nadchnout. Grafika, zvuky, hratelnost, náplň vše jako u originálu.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

NADĚJE

NADĚJE | 29.12.14 v 09:25

mrzí mě že skoro ve všech hrách je násilí :(


galerie

Angry Birds Friends Angry Birds Friends Angry Birds Friends Angry Birds Friends