recenze

Heroes of the Pantheon

Heroes of the Pantheon

Jak je možné, že mocní starověcí bohové tak často potřebují pomoc nějakého toho smrtelníka? No nic, chopte se zbraní a běžte jim zase pomoci.
Akčních mlátiček na Facebooku moc nemáme, proto už samotnou náplň Heroes of the Pantheon vítám. Prostě jdete nakopat pozadí obrovskému množství nepřátel, najít nějaké ty věci, pomoci bohům a hlavně vytvářet nové zbraně, brnění a vybavení. Nejdřív vás ale čeká důležité rozhodnutí.

Máte na výběr ze dvou postav. První je centurion, který se rozhodně hodí na boj zblízka a tank styl hry. Pak je tu vražedná asasinka říznutá čarodějkou. Trochu divná kombinace. Obě postavy mají kompletně jiné schopnosti a vybavení a rozhodnutí je trvalé.

Samotný příběh a akce je ve značné míře lineární. Procházíte mapami (další části se musí odemknout pomocí přátel, dost nepříjemné), hledáte několik předmětů, které potřebujete, a likvidujete nepřátele. Různá divoká prasata a „démoni“ na vás jdou po skupinách, ale najdou se i zajímavé chvilky, kdy budete řešit občas hodně velké bosse a jejich slabiny. Ovládání je jednoduché a rychle se vám dostane do krve. Šipky pro pohyb, jedna akční klávesa, poté speciální klávesy pro použití schopnosti a lahviček se zdravím. Je tu ale jedna maličkost, pro provádění speciálních kouzel a útoků potřebujete energii, která se vám sice dobíjí (hlemýždím tempem), ale její spotřeba je extrémní. Buď využijete speciální lahvičky, kamarádů nebo si zaplatíte. Mírně to kazí plynulost hry, ale dá se to přežít, jsou tu horší věci.

Heroes of the Pantheon totiž přicházejí s mírně zjednodušeným craftěním. Pokud dosáhnete určité úrovně, můžete si ukout novou zbraň, helmu nebo třeba brnění. Vše ale stojí materiál, ten se dá najít během pitvání nepřátel, ale nečekejte dary z nebes (Zeus na vás pěkně kašle). Buď tedy platíte, nebo si zopakujete některé levely. V pozdější fázi nemáte moc šanci, pokud na sobě nemáte oblečeno něco lepšího a nemáváte kolem sebe mečem Excalibur.

Někdy se vám naskytne i speciální mise, která nebývá příliš náročná (zničit určité věci nebo porazit už hodně nadupaného protivníka), ale jedná se o příjemné zpestření. Když už vás nebude bavit běhat po mapce, existuje možnost vytvořit skupinu a na pár chvil se řezat v jedné místnosti, kde máte za úkol hlídat jednu sochu. Monstra chodí neustále a hraje se pouze na body. Animace a grafika patří do průměru, v některých momentech i nadprůměru, ale nečekejte od hry super orgie pro vaše oči.

Takže suma sumárum Heroes of the Pantheon je dobrá hra. Díky nízkému počtu akčních hack and slash FB her vyniká, ale pokud by se objevila větší konkurence, měla by kvůli svým omezením (hlavně craftění) problémy. Na pár hodin slušná zábava.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Laugher

Laugher | 27.07.17 v 22:52

Výběr ze dvou postav


galerie

Heroes of the Pantheon Heroes of the Pantheon Heroes of the Pantheon Heroes of the Pantheon Heroes of the Pantheon Heroes of the Pantheon