recenze

Ballistic

Ballistic

Ballistic byla dříve akční MMO webovka, ale časy se mění a hra se spíše usídlila na Facebooku. Jaké jsou pocity z divoké akce, kde dostanete na výběr různé charaktery?
Inu, vůbec to není špatné i přes mírně krkolomné začátky. K dispozici je pouze jeden charakter zdarma, ostatní si musíte odemknout. Výbava je základní, ale jinak jsou všechny mapy k dispozici a akce začíná prakticky okamžitě. Však je to také hlavní plus celé hry - skoro nonstop střelba, která ale dává velké možnosti v přístupu a řešení určitých situací.



Dominantou a obrovskou motivací je odemykání právě dalších tříd (postav), kde má každá svou roli, zbraně, hodnoty (životy, rychlost,…) a hlavně schopnosti, které při správném využití dělají divy. Dám pár příkladů – Vanguard (postava zdarma) má regeneraci nebo třeba možnost nosit více granátů či sbírat munici po padlých. Shadow se při sprintu umí zviditelnit a další schopnosti z něj dokáží udělat parádního zabijáka, nebo třeba Tank, prostě těžko zastavitelné chodící hitpointy. Právě skill pointy pro odemykání těchto laskominek jsou hnacím motorem a dělají z hry totální drogu. Pokud přistoupíte na hru autorů.

Problémem hry Ballistic je cena nových charakterů a jejich zbraní. Ty jsou určitě dosažitelné, ale pro odemknutí postavy počítejte několik dní aktivní hry a pro lepší zbraň několik týdnů. Nejspíše patříte mezi hráče, kterým to nevadí, ale já jsem pocítil palčivou otázku: „Kdy safra už budu mít na tu brokovnici nebo katanu?“ Na druhou stranu zisk nějaké té novoty je příjemný požitek a hlavně jsou některé kousky lepší než prémiové zbraně, které získáte pouze za skutečné peníze. Ballistic rozhodně není cítit systémem P2W, i když zde existuje prémiový účet (více peněz a zkušeností z her), hlavní jsou schopnosti hráčů.

Map není moc, ale ani málo, pro mě to byl ideální stav. Některé jsou větší, některé menší a na všech se dají hrát všechny módy. Ty jsou základní, od death match přes domination až po king of the hill. Obrovské plus dávám také za technickou stránku hry, prozatím jsem nehrál tak dobře vypadající akci na Facebooku, zvuk zbraní a některá místa na mapě (příjemné překvapení) jsou také na vysoké úrovni. Proč tedy hra nedosáhne na 90 %? Pár procent musím ubrat na narůstající problém a tím jsou hackeři. Občas se objeví a totálně vám zničí hru a požitek z ní. Podle reakcí hráčů se jejich počet začíná stupňovat a to není dobré znamení.

Co říci nakonec? Ballistic jsem si užil naplno a k výbornému hodnocení chybí jenom zlevnit výbavu a vykopnout lidí, kteří podvádí.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:15

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 14.01.18 v 18:39

Sice neoriginální, ale jinak nadprůměrné závody futuristických motorek, v nichž vše probíhá v opravdu ďábelském tempu

Laugher

Laugher | 07.07.16 v 12:55

Webovka

Takeshi

Takeshi | 31.03.15 v 20:42

parádní hra, ale mám radši ShadowGun


galerie

Ballistic Ballistic Ballistic Ballistic Ballistic Ballistic Ballistic