článek

Genetická zahrada II na Game Access

Genetická zahrada II na Game Access

Další přírůstek z českých luhů a hájů, který se objeví na soutěži IGF a který byl blíže představen na konferenci Game Access v Brně, je Genetická zahrada II. Co předcházelo vzniku druhého dílu a o čem toto nezávislé dílo vlastně je? Přednášel jeden z vývojářů Petr Kuba.


Výlet do minulosti



Původní titul – Genetická zahrada – byl stvořen jako soutěžní freeware kousek do soutěže VCH (Velkej Chytrák) v roce 2009. Celkově se hra umístila na druhém místě a objevila se i na našem serveru. První příběh se odehrával v komplexu genetické zahrady, kdesi v brdských lesích, kde se hlavní hrdina Alex Born snaží dopátrat v té době již jediného vlastníka komplexu – profesora Rostova. Pro speciálního vojáka jednoduchá Akcička, která se zvrhla především v boj s obřími brouky, řešení zapeklitých hádanek a celkem drsný boj o přežití, rozhodně měla své kvality a kouzlo. Druhý díl je o notný kus dále.





Pokračování – Genetická zahrada II, co starého?



Líbilo se vám hraní s barvičkami v jedničce? Zapomeňte J. Byl to jeden z požadavků soutěže, přesto je tu mnoho principů a prvků stejných. Tak tedy co zůstalo stejné?

V první řadě se tu opět setkáte s Alexem Bornem, který si s kytičkami a brouky užil svoje. Nicméně po více jak roce se historie vrací…

I podstata a náplň hry zůstala stejná. Můžete se těšit na kombinaci akce a logických prvků pod pláštíkem hororové atmosféry. Na druhou stranu se vývojáři pokusili do hry vtěsnat i něco toho humoru, což je určitě osvěžující aspekt.

Adventuru bude připomínat sbírání všelijakých předmětů a hádanky typu „najdi toto“ a „otevři to tamtím“, akční pasáže pak budou představovat bitky s brouky. Vzpomínáte na ty potvory z jedničky? Budou tu zase, stejně jako váš přítel profesor Rostov.





A co je nového?



Vývoj je za polovinou, takže těžko říci, na co ještě můžeme těšit a taky nelze předpokládat, že by vývojáři vybalili všechna esa v této fázi vývoje. Přesto Petr Kuba slibuje, že nepřátel bude víc a kromě brouků tu bude i pěkná řádka vojáků. Žádná kosička se ale konat nebude. Střílet se bude, nebojte se, ale tvůrcům jde o to, aby Alex měl jakous takous morálku a etický kodex. Je to prostě člověk a ne Terminátor. To bude mít dopad i na obtížnost hry.

Další prvek, který se autoři snaží implementovat do hry, je jakási varianta domácího kutila způsobem „udělej si sám“. Předměty vytvořené touto kombinací opět poslouží k likvidaci nepřátel. I bez nich se však můžete připlížit za záda a… mírumilovně přidusit, nebo pochroumat páteř a plotýnky.

Samozřejmě doznala změn grafika. Pohled zůstává stejný, ale ruku na srdce, v tomto grafickém kabátku se na to dívá o hodně lépe.





Závěrem

Vydání se v tuto chvíli plánuje v období únor, březen 2011. Těšit se tak (ještě nějakou tu chvíli) můžeme na podmanivou hudbu, skvělý dabing (opět skupina Perla Group) a vůbec parádní zábavu. Sám za sebe s povděkem kvituji občasné fórky a narážky, kdy například jedním ze zlých padouchů je Smraďoch Jeff, jenž je od původu Američan a má tomu také odpovídající postavu.

Těším se jak náctiletá holka na první diskotéku, ale do doby vydání alespoň dema se musím spokojit jen s trailerem.



(pozn. většina obrázků je převzata z oficiálních stránek hry)







Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 08.11.2010


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce