článek

Becherovka Game 2005 – první část

Becherovka Game 2005 – první část

Den G! Tak třeba takhle nějak by šel označit datum 1.12.2005, kdy se v pražském Jam Café konala Becher Game konference. V pořadí již šestý ročník přinesl několik změn. Tou nejdůležitější jistě bylo přidání kategorie XXL. Výsledky jsou tedy známy. Aby měl článek trochu více „šťávy“, rozhodli jsme se ho trochu vylepšit a jak, to vám prozradíme samozřejmě na několika následujících řádcích. ;)


Konec roku se nezadržitelně blíží a v tomhle ohledu je každoročně spjato několik událostí. Vyjma příprav na příchod sympatického Ježíška, se každoročně očekává mnoho dalších aktivit. Protože se ale pohybujeme v herní branži, je pro nás důležité postarat se, abychom vás stačili zásobovat nejenom kvalitními tituly, ale také, abychom vám přinášeli ty nejčerstvější informace, třeba z různých soutěží, což ostatně můžeme využít právě teď. Tou nejaktuálnější událostí je totiž vyhlášení výsledků oblíbené soutěže Becherovka Game, jehož šestý ročník máme úspěšně za sebou. To, že tato soutěž patří mezi oblíbené, nemá myslím smysl zdůrazňovat. Svědčí o tom totiž jak obrovský zájem účastníků, kteří se snaží dokázat porotcům a následně pak hráčům, že jejich snaha může přinést ovoce, tak i novinářům, jež se tyto počiny snaží nějakým způsobem prezentovat. Díky této soutěži jsme se mohli dočkat takových kousků jako třeba Becherov.










Šestý ročník je tedy za námi. Oproti tomu loňskému přinesl několik novinek. Tou největší je asi fakt, že vznikla nová kategorie XXL, do níž spadají hry libovolných žánrů a libovolné velikosti. Neméně důležité bylo také to, že autoři jednotlivých počinů mohli své produkty na svých webových stránkách bez problémů zveřejnit. V minulých letech totiž autoři museli vyčkat až do vyhlášení výsledků. Porota měla také práci ztíženou tím, že se her letos dostavilo více než loni. Bylo jich konkrétně padesát. Ne všechny sice svojí kvalitou mohli atakovat první příčky, ale myslím, že zde není ani tak důležité vyhrát, ale prostě to jen zkusit. Aby měl tento článek trochu více „šmrnc“, rozhodli jsme se ho trochu okořenit. Můžete si tak přečíst rozhovor s absolutním vítězem, týmem DataWeb, kteří uspěli s Space Merchants: Conquerors, ale také jsme ke každému pc titulu připravili krátký popis společně s odkazem na download. Část zmíněných titulů se samozřejmě dočká svých recenzí, ale proč si vše alespoň ve stručnosti necharakterizovat? Něco málo jsme zmínili i v naší novince, kterou se nám navíc podařilo přinést jako prvním. Článek jsme se navíc rozhodli po mnoha debatách rozdělit na tři části. Důvodem bylo trošku delší zpracování. Obrázky jsou použity z oficiálních zdrojů. Kompletní fotogalerii pro rok 2005 můžete najít zde! Úvodem jsme myslím řekli vše podstatné a pojďme se nyní proto konečně vrhnout na samotný článek.


Akční hry



Rechtor (Martin Henzl)


Vzpomínáte si ještě na hru Raptor: Call Of The Shadows? Já věřím, že si ji určitě vybavíte. Důvod, proč ho zmiňujeme, je jednoduchý. Bechtor je mu totiž velice podobný. Ocitáte se v kůži pilota jedné vesmírné stíhačky, s nímž se vydáváte vstříc dobrodružství. Za každou cenu hodláte zamezit bezpráví a jedincům, vyrábějící falešnou Becherovku, zatnout tipec. Aby jste se nenudili, můžete počítat i s velmi kvalitním grafickým zpracování. Za likvidaci protivníků získáváte peníze, které můžete směle investovat do různých vylepšení. Při střelbě se čas od času stane, že zlikvidujete i nejednu budovu. Kupodivu i za to získáte peníze. Levelů je k dispozici poměrně dostatek. Chcete-li se příjemně pobavit, pak v tom nevidím problém. Stahovat můžete zde[3.4 MB]! Další informace můžete najít i v naší recenzi!


ECLIPSE Becher (Jan Žižka)


Výborná vizuální stránka, pěkné ozvučení, solidní porce zábavy. Tak těmito několika slovy jsem chtěl ve zkratce vyjádřit obsah následující gamesky, která disponuje opravdu propracovaným enginem, což už samo o sobě dokáže vzbudit více než velkou pozornost. Pojďme se proto titulu podívat trochu více na zoubek. Základním stavebním kamenem většiny her je příběh. Ten si zde ovšem musíte nechat generovat v přiloženém editoru. Možná se ptáte, co to má za význam, když by to šlo v pohodě zvládnout v menu hry? Vysvětlení je jednoduché, díky této šikovné utilitce si můžete při generování vše velmi přehledně nastavit podle možností vašeho PC. Co se týče průběhu hry, tak ovládáte bojové vozidlo a vaším úkolem je samozřejmě se, dle vašeho nastavení, vydat vstříc novému dobrodružství. Tak co, troufáte si? Pokud ano, tak stahovat můžete zde[10 MB]!



Bomba, Bechere! (BDS games)


Tento kousek našel jistě nejednu inspiraci v pomalu legendárním Half-Life a jeho modifikaci Counter-Strike. Věc se má tak, že se ocitáte uvnitř jedné budovy, kterou obsadili teroristé, již mají s sebou nejednoho rukojmí. Do budovy rozmístili i výbušniny, které hodlají odpálit a na vás je jim v tom samozřejmě zabránit. Některé z vás tento příběh moc neosloví, čemuž se popravdě řečeno nemá cenu divit. S takovýmto dějem jsme se mohli setkat již nesčetněkrát. Mnohem více vás jistě osloví zpracování, které ačkoliv zpočátku působí trošku divně, na vše si velmi rychle zvyknete. Ono, na kombinaci klávesnice a myši, není zase v podstatě až tak možno co pokazit. :o) Zbraní máte k dispozici poměrně dostatek. Nevýhodou je, že každou novou sebranou musíte nabíjet, což mnohdy v zápalu boje není zrovna ideální řešení. Když už jsme u těch slabin, rád bych zmínil, že ukazatel zdraví zobrazuje i záporné hodnoty. V RPG hrách to sice není nic neobvyklého, ovšem v klasických akčních střílečkách to působí trochu zvláštně. Negativa pak uzavírá trošku větší HW náročnost, i když tohle lze překousnout.. V případě zájmu můžete stahovat zde[4.8 MB]!


Alien Becher Attack (Megabyte Softworks)


Továrně na oblíbenou Becherovku hrozí zánik. Mimozemské jednotky totiž útočí na tuto společnost s jasným cílem - získat pro sebe tajný recept na výrobu tohoto nápoje, který pak hodlají prodávat po celé galaxii. Becherovce hrozí ztráta jména, a proto na místo činu posílají svého nejlepšího vojáka - vás, abyste zjistili, co se vlastně přesně děje a dali věci pokud možno do pořádku. Tak asi takto nějak bych ve stručnosti charakterizoval příběh této gamesky, která ovšem i přes své 3D zpracování trpí několika závažnými nedostatky. Jedním z nich je poněkud stereotypní prostředí, které sice zpočátku lze přehlížet, ovšem v celkově pěti levelech, jež tato hra nabízí, se to bohužel znatelně podepíše. Dalším negativem je poněkud zvláštní hratelnost, která je na velmi průměrné úrovni a spolu s podivnými pohyby postav to je místy až flustrující. Naopak potěší přítomnost šesti zbraní, které místy dokáží udělat pěknou paseku. ;) Stahovat můžete zde[6.4 MB]!


BacherBall (FireGamez)


Občas docela přemýšlím nad tím, co autory vede k tomu, že svojí hru zařadí právě do kategorie, kde jsou ve výsledku zařazeny. Jasně, existují žánry, kde jde o tom více než diskutovat, ale jsou rovněž žánry, kde by umístění mělo být více než zřejmé. Dost přemýšlím nad tím, co autory vedlo k tomu, že BacherBall zařadili právě do kategorie akčních her, ale budiž. Náplň je totiž velmi prostá a lze i říci, že ničím výrazná. Ocitáte se v kůži míčku a v pěkném trojrozměrném prostředí je vaším úkolem skákat po plošinkách a dostat se až do cíle a o tom, že cesta to nebude vůbec jednoduchá, vám jistě nemusím povídat. V případě zájmu můžete stahovat zde[1.4 MB]!


LDT (Zámeček Divison Development)


Práce s fotoaparátem je hodně zajímavá. Pro některé to je jen koníček, pro druhé nástroj k pěknému přivýdělku. Těžko říci, do které skupiny patří hrdina dnešní hry, jenž se vydává na menší výpravu do Letního dětského tábora, kde, ve stylu Moorhuhn, bude muset ukázat, co v něm ve skutečnosti je. Bude muset vhodné objekty, představované dětmi, vyfotit. Protože lidí na táboře je více a ne všechny bude vhodné fotit, budete mít ještě jeden zvláštní úkol, a to házení kamením. To tak dlouho, než vám skončí časový limit. Hra je napsaná pro internetový prohlížeč. Bohužel pouze pro Internet Explorer. Vizuální stránka společně s hratelností je naštěstí na celkem solidní úrovni, takže minimálně za vyzkoušení rozhodně nic nedáte. Stahovat můžete zde[5.4 MB]!









Logické hry



Becherátor (Tomáš Jecha)


Nejdůležitější je zachovat Becherovku v nepoškozeném stavu. Pokud se budete tímto pravidlem řídit, máte velkou šanci v následujícím titulu uspět. Na druhou stranu si ovšem nemyslete, že to bude tak jednoduché. Logickou úvahu bude muset zapojit na každém vašem kroku, který ve hře uděláte. Váš základní úkol bude velmi jednoduchý. Za každou cenu bude muset dopravit jistý kulatý předmět do útvaru, nápadně připomínající žlab a abyste ho tam skutečně dostali, budete muset zapojit fantazii, protože objektů bude ve hře trochu více. Pokud mám hru srovnat s již nějakou existující, pak mi tento počin až nápadně připomíná famózní Incredible Machine. Výhodou je i stupňovaná obtížnost, takže z počátku by neměly nastat vůbec žádné komplikace. Stahovat můžete zde[2.8 MB]!


Laser (=asm=)


Becherovce hrozí opět krádež. Jeden zloděj hodlá ukořistit tajný recept na tento likér. Tentokrát se ovšem nepostavíte na stranu dobra s cílem mu v tom zabránit, nýbrž se ocitnete v kůži tohoto zloděje a již zmíněný recept se pokusíte odcizit. Recept je ovšem chráněný laserovými paprsky a k jejich překonání budete muset využít zrcadla, která bude muset nasměrovat tak, aby všechny paprsky byly spojené v jeden celek. Zpočátku to půjde vcelku hladce, ovšem později se díky zvyšující se obtížnosti situace značně zkomplikuje. Mám-li gamesku opět srovnat s nějakou již existující, pak bych sáhl po titulu Lights 3D. V pozadí vám hraje pěkná hudba a celkově lze tento titul považovat za více než povedený. Budete-li mít zájem, pak můžete stahovat zde[4.3 MB]!




Becher Ban (Forever games)


Sokoban! Že vám to jméno nic neříká? Pak jste pravděpodobně nikdy neslyšeli o jedné z nejoblíbenějších logických her , která spatřila světlo světa. Jestli jste tak opravdu neučinili, pak dnes tu možnost mít budete, protože tu máme jeho další variaci, která se může pyšnit velmi pěkným zpracováním a hratelností. Obtížnost je přiměřená a není problém se tak po chvilce přemýšlení dostat dále. Pokud se vám připravený balíček misí bude zdát jako nedostatečný, není problém sáhnout po přiloženém editoru a pustit se do vlastní tvorby. Bohužel tato hra nepřináší kromě vizuální stránky v zásadě nic nového. Stahovat můžete zde[8.1 MB]!


BecherZenji (Mojzik)


Vzpomínáte si ještě na stařičkou hru Zenji z dob osmibitů? Přiznám se, že já si ji nevybavuji, přesto autoři tvrdí, že následující gameska je právě ní inspirovaná. O co tedy půjde? Vaším úkolem bude pospojovat všechny trubky tak, aby se dostaly ke zdroji Becherovky a aby se z ní mohl tento magický nápoj dostat do všech stran. Jakmile se vám to podaří, postupujete do dalších levelů, kde musíte své snažení zopakovat. Na vše máte časový limit, takže musíte jednat nejenom přesně, ale také rychle. Levelů je připraveno poměrně dostatek, takže se nemusíte bát, že by vám něco uniklo. Stahovat můžete zde[6.4 MB]!


BecherBarrels (ITPro)


Pokud patříte mezi hardcore hráče logických her, pak zbystřete, protože tu máme jednu hru pro vás. Obtížnost tohoto kousku je totiž trochu vyšší. Vaším úkolem je dostat sud becherovky na druhou stranu směrem k svítící bedně. Problém je ovšem, že mezi počátkem a koncem je docela obrovská mezera a vy si s tímhle budete muset poradit. K překonání propasti budete muset využít jeden z materiálů, který je ve hře k dispozici. Připraveno je pro vás celkově jedenáct levelů. Bohužel k dokonalosti hře schází několik detailů. Jednak to je hudební či zvukový doprovod, který z nepochopitelných důvodů chybí. Stereotypnost moc nepocítíte, protože k cíli může vést mnoho cest a bude záležet jen na vaší šikovnosti, jak se vám podaří hru dokončit. Stahovat můžete zde[2.5 MB]!


Bublík (Miroslav Němeček)


Následující gameska je svým námětem na pomezí legendárního Sokobana a PacMana. Vašim úkolem bude láhve od Becherovky dostat na připravené plošinky, a to, že to nebude úplně tak jednoduché, vám jistě nemusím říkat. Vaše snažení budete moci předvést hned v 63 levelech. Technické zpracování je zvládnuté velmi dobře, v pozadí vám hraje pěkná hudba, hratelnost je slušná. Autorem je zkušený Miroslav Němeček, pro něhož to je už několikátá účast v této soutěži a nejednou prokázal své kvality. Bublík je hrou, která vás nějak výrazně nenadchne, ale zároveň ani neurazí. Takový lepší průměr... Stahovat můžete zde[1.2 MB]!


Becher CHESS (Tutchek)


Co by to bylo za kategorii logických her, kdybychom v ní nenašli alespoň jeden příspěvek, který zpracovává královskou hru, jak bývají někdy šachy označovány. Autor následující gamesky se jistě řídil heslem, když už šachy, tak pořádné a už od počátku k tomu tak přistupoval. Alespoň tak to vypadá v celém průběhu této gamesky. Největší slabinu spatřuji v absenci zvuků a hudby. Není o nich skutečně ani vidu ani slechu. Můžete hrát jak proti počítači, tak proti živému soupeři. Toho si ovšem budete muset pozvat k sobě, protože jiná možnost multiplayeru, než u jedné klávesnice, ve hře není. Stahovat můžete zde[1.7 MB]!


Karlsbader Becher Puzzler (Tomáš Nestorovič)


V jednoduchosti je krása! Pokud tohle nepsané pravidlo převedeme k následující gamesce, pak můžeme říci, že tahle gameska je překrásná. I když nevyniká skvělým rozlišením, propracovaností, má velmi skvělou hratelnost a zatraceně dobře se hraje. Mám-li charakterizovat váš úkol, pak je na první pohled velice jednoduchý. Budete muset vymyslet a realizovat způsob, jak vyčistit herní plochu od čtverečků, z nichž každý má své číslo. Likvidace probíhá tak, že musíte k sobě spojit vždy minimálně dva exempláře. Mise pak končí v případě, kdy nezbude ani jeden čtvereček. Možná vám tohle přijde jako méně srozumitelné, ale věřte, jakmile to vyzkoušíte, bude vám vše zřejmé. Hratelnost pak bez problémů překrývá nedostatky jako již zmíněnou slabší grafiku a stereotypnost. V případě zájmu můžete stahovat můžete zde[0.46 MB]!


Basic Crossword (Psycho team)


Patříte mezi příznivce křížovek? Pak máme pro vás dobrou zprávu. V následující gamesce se totiž budete mít možnost s tímto námětem setkat a nutno říci, že možností bude více než dost. Základ se odvíjí od vámi zvolené obtížnosti. Pokud si zvolíte lehkou, budete moci počítat s nápovědou, což na té vyšší nebude možné. Další výhodou je možnost zvolit si z více typů her, takže i hardcore křížovkáři si jistě přijdou na své. Mezi ně já bohužel nepatřím, a tak mě hra ničím jiným, než slušným počtem slov a nevšedním námětem, nenadchla. Jak jste na tom vy? Zjistit to můžete kliknutím zde[1.3 MB]!









BecheRiddle (Radek Bien)


Gamesek, jež dokáží prověřit hravost a logické myšlení, mnoho není, a proto každá nová je vždy vítána s otevřenou náručí. Ta dnešní, nesoucí název BecheRiddle, je velmi podobná klasické hře Hledání min, kterou jistojistě znají úplně všichni. Dnes ale půjde o to, sestavit ze čtverečků obrázek. Použít můžete dvě barvy a o které půjde, můžete nepřímo vyčíst z čísel u čtverečků. Ne všude se hodí ale určitá barva, budete si to muset tedy pěkně rozvrhnout. Pokud bude zoufalí, lze si sestavit výsledný objekt. Levelů je jinak připraveno dostatek. Ačkoliv toho gameska mnoho nepřináší, svým námětem rozhodně dokáže potěšit a na jistou dobu i pobavit. Co více si přát? Stahovat můžete zde[1.1 MB]!


BecherCollector (Dustacom)


Sbíraní láhví od Becherovky ve stylu PacMana, tak to bude vaším úkolem v následující gamesce a rovnou vám mohu říci, že to budete mít velmi snadné, protože vám nebude stát v cestě žádný protivník ani překážka. Zpočátku jsem taky dost dlouho váhal, v čem spočívá ta logičnost, ale odpověď jsem naštěstí o pár levelů později zjistil, kdy jsem se poprvé o trochu více zapotil. Bohužel hra mě vcelku zklamala. Je sice pravdou, že jsem si od ní vůbec nic nesliboval, ovšem po celou dobu nepřinesla nic, co by mě u ní dokázalo udržet. Zpracování je průměrná záležitost. Pokud se tedy chcete odreagovat, nevidím v tom problém. Stahovat můžete zde[0.29 MB]! Doporučuji se ale spíše porozhlédnout po něčem jiném.


BechBall (BigDos)


Ptáte se, co můžete o této gamesky čekat? Odpověď je velmi jednoduchá, nic výrazného! Váš úkol je velmi jednoduchý, v roli fotbalového míče bude vaší úkolem procházet bludištěm a sbírat peníze. Nic víc, nic míň. Narazit můžete i na nepřátele, s nimiž vám blízký kontakt moc nedoporučuji. Bohužel až doteď by šlo hovořit o průměrné hře, nebýt zpracování. To je jedním slovem otřesné. O slabé vizuální stránce nemá smysl moc hovořit, celkově mě zaráží stabilita. Hru se mi povedlo spustit dvakrát a pokaždé jsem zaznamenal menší komplikace, protože mi zkolaboval systém. Vyřešilo se to naštěstí několikátým restartem. Přesto, pokud si chcete ušetřit trápení, poohlédněte se raději po něčem jiném... Pokud se i přesto rozhodnete hru dopřát, můžete tak učinit kliknutím zde[2.1 MB]!




Simulátory



Aquadelic (Hammerware ft. Al!eN)


Se závodními hrami se v poslední době doslova roztrhl pytel, o čemž svědčí i zajímavý počet příspěvků na letošním Becher Game 2005. Tentokrát budeme mít možnost závodit se člunem. Připravte se tedy na rychlou a dynamickou jízdu. Pokud holdujete hře pro více hráčů, máme pro vás dobrou zprávu. Multiplayer je zde k dispozici a to až pro čtyři hráče. Bohužel jen ve formě splitscreenu, ale i tak to potěší. Technické zpracování je pak na hodně vysoké úrovni. Ostatně vyzkoušejte a udělejte si obrázek sami. Stahovat můžete zde[10 MB]! Připravena je samozřejmě i podrobná recenze!


Acheron (MMax)


V následující gamesce budete mít tu možnost pořádně si zazávodit, ovšem ve zcela netradičním dopravním prostředku. K dispozici budou totiž speciální vznášedla, která si budete moci vybírat z několika druhů. Závod pak probíhá tradiční cestou vítězství bere samozřejmě ten nejrychlejší, ale zároveň i nejšikovnější jedinec. Závodní dráha je totiž dosti spletitá a pokud si nebudete počínat obezřetně, nejednou se vám může stát, že díky nárazům nepěkně zpomaleni. Hra má samozřejmě dost slabých míst, ovšem hratelnost není tak špatná a za chvilkovou zábavu to rozhodně stojí... V případě zájmu můžete stahovat zde[9.4 MB]!


Becherův náklad (Miroslav Němeček)


Dalším příspěvkem v této kategorii je hra, kterou vytvořil známý Miroslav Němeček. Ocitáte se v „kůži“ prostředku, který slouží zároveň jako detektor předmětů a vy se s ním budete muset proletět po poušti a najít ztracené láhve od Becherovky, které se volně povalují v písku. Zpracování je pěkně 3D, takže si můžete být jistí, že na vše velmi pěkně uvidíte a ačkoliv se stereotyp dostaví vcelku rychle, rozhodně to není důvod k tomu, abyste hru alespoň nevyzkoušeli. :) Stahovat můžete zde[3.1 MB]!


Becher Ragdoll (Fire GameZ)


Dlouho jsem zvažoval co napsat o gamesce, která mě na jedné straně pobavila, ovšem na druhé straně dosti zklamala, díky jejím možnostem, které jsou bohužel dosti omezené. Vaší jedinou činností je v podstatě bavit se tím, jak moc se deformuje figurína ne nepodobná těm, jež znáte z tzv. Crash testů, které se dělají vždy v souladu uvedením nového automobilu na trh. Ačkoliv vám to může připadat zábavné, věřte, že vás hra velmi vcelku rychle omrzí, a to i přesto, že technické zpracování není nejhorší. Takový je hold život. :o) V případě zájmu můžete stahovat zde[2.3 MB]!










První tři kategorie jsme si tedy popsali. Na rozloučenou jsme si pro vás připravili rozhovor s leaderem týmu DataWeb, Radoslavem Veselým, který společně se svými kolegy dokázal získat absolutní prvenství v letošním ročníku Becherovka Game 2005. Pojďme tedy na to. :)






Vím, že první otázka působí mnohdy dosti stereotypně, ale přesto ti ji položím. Můžeš prosím nějak ve stručnosti představit sebe a zbytek svého týmu?


DespeRadoX: Jmenuji se Radoslav Veselý (DespeRadoX), živím se programováním a k tvorbě her jsem se dostal v únoru tohoto roku (Doteď nějak na srandičky nebyl čas.). V týmu dále působí aktivně můj bratr Miloslav Veselý (Milo Haza), který zastává funkci projekt manažera a scénáristy a 3D grafik Tibor Repta (Smuphix).


Vaše dílko Space Merchants: Conquerors uspělo jak ve své kategorii XXL, tak i absolutně. Co myslíš, že stálo za takovým úspěchem?


DespeRadoX: Myslím, že to bylo hlavně vhodně vybrané téma a potom už jen práce, práce, práce. (Samozřejmě nesmím zapomenout na výborný vkus letošních porotců).


Jak vůbec vznikla ta prvotní myšlenka vytvořit něco podobného?


DespeRadoX: Hry podobného formátu (Elite, Privateer, Freelancer, atd.) patří mezi naše oblíbené a mysleli jsme si, že nejsme sami, kteří patří mezi fanoušky sci-fi.


Jak dlouho trval zhruba samotný vývoj?


DespeRadoX: Myšlenka vznikla přibližně v polovině letošního února 2005. V červenci už byla z větší části hotová, ale obsahovala hudbu z free serverů a modely, které jsem dělal sám. Po zveřejnění projektu na Ceckách Hrach se nám přihlásil grafik společně s hudebníky, tak jsme toho ještě hodně změnily, což je myslím na konečném výsledku poznat.


Nyní pojďme k vašemu vítězství na BG. Jaké jsou vaše dojmy? Čekali jste to? :o)


DespeRadoX: Rozhodně jsme tam měli velkou trému…Vystoupit před takovým velkým obecenstvem (určitě bylo vidět, jak se mi třesou ruce, když jsem mluvil do mikrofonu). Absolutní vítězství jsme doopravdy nečekali, bylo to skutečné překvapení, protože se tam zúčastnilo hodně perfektních projektů.


Víte už, jak naložíte s výhrou?


DespeRadoX: Počítám, že upgrade počítačů a zakoupení licence na engine, zhltne všechny prostředky z výhry.


Když už jsme zmiňovali hry z BG. Byla mezi těmi letošními či některými z předchozích ročníků nějaká, která se ti líbila nejvíce? Klidně uveď i vlastní tvorbu. :)


DespeRadoX: Z tohoto ročníku se mi nejvíce líbila Aquadelic a z minulého Plane Arcade.


Zmínil si, že hodláte zakoupit licenci na engine a upgradnout počítač, takže předpokládám, že i v budoucnu se hodláte zabývat tvorbou her. Přesto se zeptám, máte už nyní nějaké konkrétní plány do budoucna? Hodláte se zúčastnit i dalších ročníků BG?


DespeRadoX: Nechceme strašit, ale chystáme ze dvě menší a jeden větší projekt. Všechny bychom rádi představili na budoucích BG a abych nezapomněl, mezitím se budeme snažit dokončit náš Elite hockey manager online.


Určitě nestrašíte. Nejen za sebe, ale i za celou redakci vám přeji hodně štěstí do budoucna, ať se vám i v budoucnu podaří úspěch minimálně zopakovat. Děkuji za tvůj čas a za velmi pěkný rozhovor.


DespeRadoX: Rádo se stalo, taky děkuji..









Rozhovor máme tedy za sebou a pro dnešek se s vámi loučíme. Doufáme, že se vám první část našeho článku líbila. V té druhé si dopíšeme informace ke zbylým titulům a vše si uzavřeme v části třetí, kde máme pro vás nachystané jedno menší překvapení.




artman

autor
/ artman

Publikováno: 04.12.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

phanka

phanka | 20.04.15 v 17:08

logické hry super