recenze

Eternal Lands

Eternal Lands

Vynikající freewarové MMORPG zaměřené na vývoj postavy, výrobu a těžbu. Používáním jednotlivých schopností se v dané oblasti zlepšujete a nic vám tedy nebrání vytvořit si postavu naprosto dle své vůle. Je libo válečníka, kováře nebo snad šíleného alchymistu a mistra zlatníka? Eternal Lands čekají pouze na vás! Toulejte se po fantastickém světě plném zvířat, monster a tisíců lidských hráčů!


Dříve jsme si ukázali dvě akčně laděná MMORPG – Anarchy Online a Kal Online. Obě jsou to skvělé hry, ale některým z vás nejspíš stále něco chybí – ne každému stačí vylepšování postavy a dynamický systém skillů. Komplexní expování, těžba, výroba! Tato slova jistě na nejednoho z vás působí jako rajská hudba v kombinaci s online hrami. Ano, už je tomu tak – Eternal Lands jsou pořádným craftovacím RPGčkem!




Vše začíná volbou rasy postavy – můžete se stát odvážným člověkem, spanilým elfem či zručným vousatým trpaslíkem/trpaslicí (pokud byste přispěli na provoz serveru nějakou finanční částkou, mohli byste volit ještě z dalších tří ras). Následuje ještě volba vzhledu a oděvu a pak již samotná hra, do níž jste hozeni rovnou po hlavě. Veškeré vlastnosti a schopnosti získáváte průběžně, ale o tom až později. Bez takřka čehokoli se ocitáte na malém ostrově Isla Prima (také se setkáte s pojmenováním noob island :)) uprostřed davů zuřivě pobíhajících a králíky lovících nováčků. Nezbývá než pustit se do hry nebo lépe řečeno do práce. Vše si totiž musíte jaksepatří oddřít. Zkušenosti a následně i levely u schopností dostáváte jejich praktikováním. Pokud například trháte květiny, zvyšuje se vám za každou utrženou počet zkušeností u schopnosti Harvest o několik bodíků. Jakmile jich máte dostatek, postoupíte v daném skillu na vyšší úroveň, což přináší nejrůznější výhody (v našem případě hlavně možnost těžit pokročilejší substance, například zeleninu, síru, různé rudy nebo třeba drahokamy). Aby toho nebylo zas tak málo, je tu ještě tzv. overall level, o který postoupíte po nasbírání určitého množství expů ve všech skillech dohromady a přidá vám mj. jeden volný bod. Ten můžete následně u NPC zvaného Wraith (taktéž na první mapě) proměnit na atribut, nexus nebo perk. Co jednotlivé znamenají? Atributy zahrnují vlastnosti jako síla (zvyšuje nosnost a počet životů) nebo moudrost (nějaké ty bonusy pro čáryfuky) a přímo ovlivňují jednotlivé parametry vašeho miláška. Nexusy jsou jistým originálním prvkem a mít je na dostatečně vysoké úrovní je předpokladem k provádění určité činnosti či používání některého předmětu. Neurčují vaše kvality či šance, pouze zda smíte nebo ne. Příkladem budiž třeba Human Nexus, nutný k používání zbraní a štítů, Anorganic Nexus k těžbě minerálů nebo Animal Nexus k vyvolávání zvířecích pomocníků. Poslední možností, jak obětovat vaše bodíky, jsou perky. Jedná se o speciální vlastnosti za určitý počet bodů, každý s unikátním efektem. Za 3 puntíky a pár zlatých můžete kupříkladu získat trojnásobně rychlou regeneraci životů a many. Perky mohou být i záporné, ty vám sice uštědří nějaké to znevýhodnění, ale uvolní vám na oplátku pár bodů k využití jinde. Seznam všech je poměrně obsáhlý, některé jen přidávají X procent k určitému atributu, jiné mají efekt zcela jedinečný (Antisociál - NPC s vámi nebudou mluvit ani obchodovat; Neznaboh – nemůžete složit žádnému bohu; „Svítím ve tmě“ – 2 radiační zranění nepřátelům během souboje atd.).












Nejen expováním je člověk živ, vývoj musí být všestranný. Jak na lepší vybavení? Mno, jednoduše si ho vyrobíme! Je libo rukavičky do zimy? Žádný problém ani pro toho nejnemotornějšího rukavičkáře – zamordujeme pár králíků, koupíme v General Shop jehlu a pár nití a můžeme se dát do práce. Stačí tři králičí kůže a dvě klubka nití a máme hotovo. Výsledný produkt je sice prakticky k ničemu (trocha ochrany před mrazem, navíc rukavice zabírají slot zbrani :/), ale za ten pocit to stálo! S postupem času a hlavně úrovní budete moci zabíjet silnější potvory, těžit vzácnější suroviny a vyrábět cennější věcičky. Kromě několika málo typů jde veškeré koncové vybavení vlastnoručně upachtit, stačí mít potřebné „know-how“ a zásobu surovin. Tento ekonomická systém je vcelku propracovaný a jistě mi dáte za pravdu, že nic nepotěší dobrodruha více než zabití potvoráka mečem, který jste před několika minutami ukuli z ještě dříve vytěžené rudy. Když už jsme se tak pěkně dostali k nepřátelům, povíme si o nich něco. Nejběžnějším druhem je zvěř, čítající rozličná stvoření od nejslabších králíků až po medvědy. Zvířata na vás sama nezaútočí, můžete se v jejich blízkosti libovolně pohybovat – brání se pouze pokud je napadnete. Lov je dost častou kratochvílí a krom trošky akce přináší také bojové zkušenosti a samozřejmě kořist. Z bývalého zajíčka tak vypadne pěkný steak (stačí opéct nad ohněm a dá se konzumovat), pár kostí a kůže. Nemusím snad dodávat, že čím silnější zvíře, tím vzácnější suroviny z něj vytěžíte. Po fauně následují monstra. Ta, jak vám asi došlo, se liší hlavně tím, že na vás zaútočí z vlastní iniciativy. Bývají obecně silnější a v jejich blízkosti si nikdy nejste jisti životem. Vyskytují se naštěstí pouze na některých mapách, při běžném pohybu na známých místech tedy můžete být v klidu. Jen aby vás nenapadlo stejně jako mě vlézt na pátém levelu do magického hradu plného gargoylů :o). Při úmrtí postavy totiž ztrácíte zhruba polovinu všech věcí, které máte v danou chvíli u sebe, a navíc se ocitáte v podsvětí, ze kterého se nejdřív musíte dostat na povrch (stačí jít přímo na sever, ven se dostanete skrze takovou rudou bránu). Kromě monster a zvířat se ještě můžete setkat s jedním nebezpečím – tím jsou ostatní hráči. Díky mírumilovnému pojetí celé gamesy na vás ale běžně zaútočit nemohou, výjimku tvoří pouze zvláštní PvP (player versus player) lokality.



Náplň hry je tedy již snad jasná – těžba, výroba, lov... vynechali jsme ještě něco? Ó ano, questy! Pro ukrácení dlouhé chvíle a nějaký ten materiální či jiný zisk stačí zajít za nějakým NPCčkem, spousta jich dává menší či větší úkoly s různými odměnami. Zajímavější alternativou jsou pak tzv. božské questy, které je možno získat od kněze daného náboženství pokud jste jeho členy. Za každý splněný pak postupujete na vyšší příčku v žebříčku oblíbenosti vaším patronem a máte z toho patřičné výhody. Zde musím říct, že ač jsem navštívil dva chrámy, ani v jednom jsem žádného kněze nenašel. Možná jsem byl na příliš nízkém levelu, možná to byl bug, možná si jen ten chlapík někam odskočil :). Úkoly obecně jsou založeny na principu „dones X kusů daného předmětu“, tématicky laděné k danému bohu (bůh magie – magické suroviny a přísady; útoku – trofeje z mrtvol monster, zbraně...).











Dostáváme se k hodnocení, které bude vcelku přívětivé. Eternal Lands se nesnaží kralovat skvělou grafikou ani naprosto profesionálním zpracováním. Stojí za ním početná komunita vývojářů a hráčů, kteří se snaží pro dobro jejich výtvoru udělat vše, a vývoj tak jde stále kupředu. Jsou zde znát určité neduhy, například velmi zjednodušené souboje a občasné lagy serveru. Celé hospodářství by také jistě sneslo více dynamičnosti – po jisté době se hra pro mnohé stává stereotypem, kdy jen těžíte jednu surovinu, poté druhou a nakonec je po stovkách kusů zkombinujete a získáte spousty produktů, které se pak snažíte prodat. Pořád dokola, pouze s trochu jinými surovinami. Ano, tenhle problém se projeví až v pozdní fázi a do té doby máte mnoho rozličných možností – výrobních odvětví je spousta a navíc tu je alchymie, magie a klasické bojování. Každý milovník podobného stylu MMORPG si tedy jistě přijde na své a tímhle titulem nepohrdne!



Jak na zprovoznění






  • Na oficiálních stránkách http://www.eternal-lands.com/ stáhněte v Download sekci (http://www.eternal-lands.com/index.php?content=download) instalační soubor – dole by měl být odkaz na Windows verzi a nějaký Mirror. Velikost je přibližně 22 MB.



  • V sekci Music (http://www.eternal-lands.com/index.php?content=music) si stáhněte balíček s hudbou Complete Music Collection (bez ní to není ono) a postupujte dle instrukcí (tedy rozbalte hudbu do podsložky Music v hlavní složce hry.



  • Při prvním spuštění si vytvořte postavu, není nutné nikde si registrovat váš účet! Stačí pouze pomocí herního klienta vybrat rasu, nastavit vzhled, login a heslo a můžete hrát.












Rady do začátku





  • Přečtěte si co nejvíce textů z ofic. stránek, získáte tak alespoň zběžný přehled.


  • Promluvte s Tutorial NPC a přijměte jeho úkol. Výukové questíky jsou celkem tři a kromě lepšího poznání základních principů hry po jejich splnění získáte meč, helmu a zbroj, které byste jinak sháněli docela draho.


  • Využívejte in-game nápovědu, je dostatečně obsáhlá a vysvětlí vám funkce všech schopností. Hodí se také encyklopedie, shrnující mimo jiné veškeré předměty a suroviny potřebné k jejich výrobě.


  • Porozhlédněte se po fan-stránkách, naleznete zde mnoho užitečných rad a průvodců hrou. Namátkou uvedu http://www.el-cel.com/ a http://www.elmanuals.com/.






Zazvonil zvonec a pohádky byl konec! Stahujte, hrajte. ;)




Homepage: www.eternal-lands.com



diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

svině | 04.03.10 v 18:27

tak WoW a špatna hra s jednoduchym ovládáním,špatnou grafikou a priběhemříkam jen ----LOL seš divnej ne nějakej amater si myslí jak je stlilovej když dává kritiku nejhranejší MMORPG hře na světě zopakuji svá slova ještě jednou----LOL

Gr33nDr4g0n | 06.09.09 v 10:33

tohle je docela dobrý ale nej mmorpg hry je runescape najdete ji na: www.runescape.com

Nalim | 14.03.09 v 22:02

Zdravím,hrál jsem EL nejakou dobu a byl jsem z teto hry nadčenej.Všem doporučuju,ale chceto hrát delší dobu nic nejde hned nebo rychle.

Nuadar | 07.03.09 v 23:15

WoW??myslis tu hnusne graficky udelanou hru??jeste horsi zprzneni svet a pribeh??cim dal tim vic jednodusi ovladani..min atributu..strasne pvp a predevsum nuda....Cokoliv jen ne WoW....WAR,ET,AoC...

hartal | 02.01.09 v 11:01

Zajímalo by mě jak dlouho jsi ho hrál.

Maoric | 31.12.08 v 10:28

WOW je hnůj, ET forever.

pefo | 26.11.08 v 23:55

ludia ved sa spametajte ako mozete hrat nieco taketo z takou otrasnou grafikou a este viac jebnutejsou hrateolnpstou kazdy predsa vie ze najlepsie MMORPG je WOW a nic ine :D

luigi | 26.11.08 v 23:52

omfg fakt toto je mmorpg ? tp uz aj supermario ma lepsi grafiku pomaly nechapem ako to moze niekto hrat uz som videl 4 screeny a je mi do placu xD
WOW 4 EVER!

hartal | 01.11.08 v 22:42

Takže, ehm, abych si udělal jasno. Tohle je opravdu hra, kterou někdo hraje? Já jen, že to grafika vypadá jak obsah záchodu po mojí oslavě narozenin, zvuk připomíná jeho plnění a z ovládání se mi jej chce plnit ještě teď. Nechápu, jak někdo může říct, že WoW je hnůj, po pár hodinách hraní tohodle.

Muke | 19.08.08 v 18:15

Takova hovadinayxD nic hosiho sem nevydel ovladani celkem blby hrab y to nemusela byt spatna ale ...ovaladni je spatne mno+umy jen chodita ne behat co me stve

l.u. | 12.05.08 v 14:26

jak se mam prihlasit

tomex90 | 12.04.08 v 13:22

Ked tam dam toto cretae abi som si vitvoril hraca tak mi ukaze tabulku odislat nebo neodislat pls help :(

Davi | 05.04.08 v 11:39

prosim jak se spousti

aragan | 31.03.08 v 16:11

runescape je nej A VZDY BUDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Logis | 13.03.08 v 21:00

Slava EL! Vzdy byla nej, vdzdy bude nej ;)

ijop | 12.03.08 v 18:37

öpioöoiöoi

Kazisko | 02.01.08 v 14:11

RunScape je sračka, jen to má horší grafiku ;) pfujík

ja | 25.11.07 v 16:56

TOTO JE hra ktora sa hra po nete????kde ju stiahnem???alebo je to take ako www.zaklinac.cz?????pls help

john | 23.11.07 v 16:18

Když ti to padá, tam máš špatnou grafiku

pejtrik | 04.11.07 v 19:48

Novej Cesko/slovenskej server !Skoro vsechno jde!Gm,Admini super!Areny pujdou ! BAttlegrundy jdou ! Fear nehazi pod texturu ! vlastni chat!...blizsi informace a zaregisttrujes se na ... http://www5.gameparadise.cz/

Luboš | 11.09.07 v 08:21

PLS nekdo pomoc, kdyz dam create charact. tak mi to vzdycky spadne, jak to mam spustit?

Milan | 05.06.07 v 19:34

Eternal-lands je moje nejlepsi hra

xxedaxx | 11.05.07 v 14:10

http://www.travian.cz/?uc=cz3_68813 zahraj si to je to husty

vojta | 09.05.07 v 19:28

napiste to do vyhledavace i s tema cislama ...bez nich se ta hra hraje huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur

vojta | 09.05.07 v 19:27

http://www.travian.cz/?uc=cz4_22759

vojta | 09.05.07 v 19:26

hele skuste tuhle celkem good hru mozna se vam bude velmi libit a jestli ano tak me skuste prekonat s 76 lidma

tereza | 04.04.07 v 19:05

ja chci runectapztr

UO | 04.03.07 v 18:53

nejlepsi je herni dedecek ultima online, opravdu best

DAmek | 15.02.07 v 19:34

lol vy lamy udelejte si e-mail na necem svetovem treba na www.inbox.com pak by zadny problem byt nemel...

DAmek | 15.02.07 v 19:33

pokud hledate free mmo tak asi nejvice najdete zde: www.freemmo.webgarden.cz priznavam ze stranky jsou moje, ale her tam mam dost takze kazdy si (snad) neco najde...

tom | 12.02.07 v 22:30

prosím o pomoc s registrací na: silkroad

bob_senklar | 11.02.07 v 02:46

Plácáš.

Vincenzoo | 10.02.07 v 22:23

A hlavně pokud se na tuto MMORPG chcete zaregistrovat musite mit zrizeny email u mrkvosoftu na msn coz je taky mentalni a jeste k tomu to trva tejden nez vam odeslou udaje a aktivaci uctu no spustil jsem tuto MMORPG dvakrat a uz nikdy vic (je to podporovane korejskou vladou nechapu)

Vincenzoo | 10.02.07 v 22:21

Spoustu mmorpg jsou dobrý ale rozhodně neskoušejte KAL online je to uplne na nic zde jsi jen expite postavu na priserach a vobcas si muzete neco koupit je mozno bojovat proti par hracum kterii jsou jakoby zly hmm jenze tech tam je vseho vsudy 10 kdyz nekoho zabijite nedostavate expy ale dostanete jen kdyz nekoho zabijete! coz vy proste delate na potvore a pak ta pribehne typek jednou do ni prasti a ma vsechny vase expy

Hanzik | 31.01.07 v 16:34

Tak já navážu na Dragiho jelikož je to stejný... Ragnarok je fatk BEST, dokáže okouzlit pařany svou skvělou hratelností a bezbuglostí :-)... WoWko hraju doteď, které se myslím, že není špatné, já tomu říkám, že se Blizzard trefil do černého, ale je fakt, že člověk aby hrál na freeserverech měl menší trpělivost. Silkroad hraju taky pořád a to je hra, která si své 4. místo v TOP pařených hrách uživatelů Xfire určitě zaslouží. Není divu, vždyť je to freečko :D a nemá chybu. K RuneScape asi není co dodat. A dál bych se zmínil o Lineage II, který určitě taky stojí za povšimnutí. Není to sice free, ale všetky freeservery se nijak neliší od oficiálních serverů, takže co by na tom mělo být ? :-))) je to skvělá hra, která určitě taky stojí za to si jí zkusit. A Guild Wars ?? Ty jsou taky super, myslím, že jediné mínus je kupní cena, ale pochopte, že i vývojáři jsou lidé a musí si vydělat :-)

To je asi vše :-)

A je pravda, že je to o vkusu. :-) Znám pár lidí, kteřá hlavně hledí na grafiku hry... jako že Ragnarok byla kravina, protože to má Mangosáckou grafiku :D já si zas myslím, že hry se nedají posuzovat podle grafiky ... pro mě je důležitá hratelnost a to je to podle čeho soudím hru.

Dragi | 31.01.07 v 16:24

Co se týče MMORPG, jak už bylo řečeno, každý má jiný vkus...

Já osobně jsem hrál jako první RuneScape, ze začátku mě bavil,jeho výhoda je, že se nemusí instalovat, ale pak jsem ho přestal hrát a už jsem se k němu nevrátil, teď se mi zdá, že je nic moc...
Poté jsem přešel na Ragnarok Online. To je nejlepší MMORPG, které jsem kdy hrál (většinou jsem hrál na servru: www.xilero.net - doporučuji). Líbí se mi i graficky a má perfektní hratelnost. Jen mi tam hodně chybí questy. Často a rád se k němu vracím.
Dále jsem hrál World of Warcraft. Ze začátku jsem měl problém najít funkční free server. WOW je velice kvalitní, ale jak bylo Řečeno není free a na free servrech jsou vždy nějaké bugy. Poté co začal servr padat a já dosahoval určitého lvlu asi 3krát po sobě a vždy to pak spadlo, jsem toho nechal. Narozdíl od Ragnarogu, je zde velice pomalý boj.
Nakonec jsem hrál SilkRoad. Je to kvalitní MMORPG - pěkná grafika, poměrně dobrý boj, mnoho questů.


Na MMORPG hodně záleží, na jakém jste servru. U ragnarogu na xileru mi šli lvly poměrně rychle nahoru a jde to zde až do lvlu 255. To je jeden z důvodů, proč se k němu vracím.
U ostatních MMORPG lezli lvly na můj vkus pomalu a dříve nebo později mě přestali bavit.

Nikas | 12.01.07 v 12:34

Please nepochopila sem ten tutorial plosím o visvětlení

WORLD OF WARCRAFT | 28.12.06 v 21:24

Zveme Vás na .:::wow.cybersphere.cz:::. NEJLEPŠÍ FREE SERVER V ČR A NA SLOVENSKU

Unknown_face | 28.12.06 v 18:09

Ohledně free MMORPG,tak to záleží na vkusu každého,a ten se to snaží povětšinou hájit,což znamená,že někomu se líbí Rakion,někomu Guild wars,někomu knight,někomu Ultima,a někdo třeba ještě zasedne k zaprášenému Everquestu 1,nebo Asheron's Callu 1.Já osobně považukji za nejlepší MU,protože to bylo vůbec první MMORPG které jsem hrál.Pak je velmi dobrý Ragnarok online,který má výborný systém povolání,a teď hraju 9Dragons,a těším se na extrémně brutální(podle vývojářů)2 Moons.Navíc popravděbych selkem rád zkusil Guild wars,ale nevím jestli Factions nebo Nightfall.

Čalamádový Joe | 26.12.06 v 12:10

No, když už se tu bavíte o všech hrách a ne jenom o free, tak bych měl připomenoutm že nejlepší mmorpg jsou GUILD WARS

zone | 09.12.06 v 21:34

sice to neni nejhorsi ale runescape knight sou nejlepsi rpg

Tomas | 08.12.06 v 13:32

Tomas

mlatec | 26.10.06 v 15:55

jak se chodi lidi a jak se pripojuje do hry

LUKY | 17.09.06 v 09:54

MNE VUBEC NECHCE CHODIT POTREBUJU POMOC MOJE ICQ JE 235304338

honzina | 13.09.06 v 15:56

star ocean2 je nejlepsi rpg!!!!!

fffff | 28.08.06 v 20:02

kdyz to spustim objevi se mi tam ze v aplikaci doslo k chybe

fffff | 28.08.06 v 20:01

nejak me to nejde

Unknown face | 27.08.06 v 11:21

Nejlepší free MMORPG které jsem kdy hrál,byla Mu a Silkroad online.Chtěl jsem zkusit Knight a kal,ale tam mi nějak nešlo se registrovat.Teď zkusím tohle,a uvidím.

FigOn | 24.08.06 v 09:07

Tak z těch placených je určitě nejlepší WoW nebo Guild War a z těch free se mi nejvíc líbí SilkroadOnline

linkin5 | 16.08.06 v 16:04

kravina fakt podelana hra

Topper | 14.08.06 v 12:57

Hral jsem nekolik mesicu UO, SW Galaxies, ve WoW jsem mel ve sve dobe vse co jsem mohl. Musim rict ze kazda hra zaujme necim jinym. Galaxies jsou nejproracovanejsi z hlediska detailu (no uznejte, muzete byt kadernikem, malirem obrazu, tanecnikem - mate na vyber asi deset tancu ktere se budete ucit), WoW je nejlepsi z hlediska questu, dungeonu a podobne...Kez by to slo skloubit. A UO? Pet let nejoblibenejsi MMORPG, to svedci samo o sobe. Bez ni bychom ani nevedeli co to MMORPG je...

Logis | 06.08.06 v 11:43

Urcite vsem doporucuju skusut...uz jen kvuli opravdu dobre komunite ceskych hracu.

polostor | 01.08.06 v 16:19

bezesporu jsou vsechny tyto MMO dobré a museli trvat hodne dlouho nez je nekdo dakazal vytvorit ;)

Prstka | 23.07.06 v 17:27

Podle me je jednoznacne nejlepsi SilkRoad online.
nevýhoda je velikost clienta, ale vyplati se pockat si.

shot3r | 04.07.06 v 16:52

jak se mužu přihlasit ????

Wulfen | 04.07.06 v 13:27

Hodně z vás napadá WoW a další hry. Docela by mě zajímalo proč? WoW se dá hrát i na free serverech a je to opravdu kvalitní a dobře zpracovaná hra. Nejlepší MMORPG co jsem kdy hrál (a že jich pár bylo!). I když musím uznat, že Ultimu jsem nehrál nikdy. Taky by mě zajímalo, co vy si myslíte, že je nejlepší hra.

savas | 26.06.06 v 14:58

je tu nejakej ceskej klan??

Smula | 27.05.06 v 23:12

víc moznosti mozna, ale to ovladani... na EL staci mys

hmmm | 25.05.06 v 13:56

Plz neviete preco ked dam new character tak sa mi ten button rozsvieti a nic sa nedeje

Cleopatra | 24.05.06 v 21:16

má lepší ovládání, víc možností,... prostě lepší

Smula | 22.05.06 v 09:43

v cem je lepsi? graficky? :D, nebo ze se hraje v browseru v takovem malem okynku?

Cleopatra | 20.05.06 v 17:03

RuneScape je lepší. mnohem

Smula | 07.05.06 v 04:07

EL je zatim nej. mmorpg co jsem hral (v oblasti free), Runescape je nej. hnus, tohle doporucuju

jaden | 01.05.06 v 14:27

fuj to je hnusna hra... wow je best

Mithras | 26.04.06 v 04:56

Hrál jsem Ultimu téměř od začátku, nejdřív na OSI a pak i na různejch free shardech asi 8 let. Je to super hra a hlavně je to Klasika (velké K je záměrně)..ale už trošku z módy pro mě.. tak jsem zkusil LA2, není to zlý, ale jediný co je tam opravdu dobrý jsou ty japonský postavičky. Teďka momentálně WoW na placeným serveru a zatím je to nej. btw. všechno se dá hrát samo i free .o) O Runescape jsem zatím jen slyšel,asi ho jdu otestit, tak huj všichni..

jura | 13.03.06 v 22:05

http://www.twilight-zone.cz/?LoadStaticContent=Downloads
Kdyby jste nahodou nekdo chtely vyskouset to nej MMORPG vsech dob a první opravdu Masive ! Tak na linku je ke stazení Ultima online v nejnovejsi verzi Mondains Legacy jinak je to link primo na jeden czech server kterej jede podle oficialních serveru Originu OSI ... Takže hurá na to .) WOW a ostatní jsou jenom napodobeniny tohoto zánru a pracky na peníze .) Kdo si chce opravdu zahrat tak stahujte .)

Jura | 13.03.06 v 22:03

http://www.twilight-zone.cz/?LoadStaticContent=Downloads
Kdyby jste nahodou nekdo chtely vyskouset to nej MMORPG vsech dob a první opravdu Masive ! Tak na linku je ke stazení Ultima online v nejnovejsi verzi Mondains Legacy jinak je to link primo na jeden czech server kterej jede podle oficialních serveru Originu OSI ... Takže hurá na to .) WOW a ostatní jsou jenom napodobeniny tohoto zánru a pracky na peníze .) Kdo si chce opravdu zahrat tak stahujte .)

EroR | 10.02.06 v 12:18

Ste vopravdu naky divny, tohle je nejlepsi MMORPG kterou sem kdy hral.
RunScape je sice fine ale je to za hrozny prchy a ta cast za darmo je na hovno...
tady je jedina vec kterou nelze ziskat bez penez jsou 3 rasy kteri se mi stejne nelibi.....
jonak WoW je hnuj

PlaX | 01.02.06 v 12:30

Ahoj vsichni tak v tyhle hre je uz ciste CZE gilda takze kdo bude novy napiste PM na PlaX,Eogil Balda_cz.Radi vas uvidime.A pozdravte :)

Triple T | 29.01.06 v 15:10

Zikie: Zeptej se lidi ve hre. ;) Ja jsem zacatek zahral (bez problemu) a lidi jsem tam potkal plno.

Zikie | 29.01.06 v 11:23

Doufám, že je tu aspoň někdo schopen pomoct :/ ....hrál jste někdo harvest tutorial? Našli jste Raven, nebo jak jste to dokončili? Mě to nejde, tutorial NPC se o tom nechce bavit, POMOC!!!!

HonzaAJ | 28.01.06 v 19:41

Kua KKajny co ty tady???:D Harju taky runescape a vemete mě do klanu v otm Soldatu konečně??plz díky

KKKkajny | 28.01.06 v 13:05

Beru zpět hru jsem si zahral a je to ble.vubec se mi nepačí at žije runescape zadarmo.

KKKkajny | 28.01.06 v 12:55

Nahodou tahle hra se mi paci i kdyz runescape je taky good nebo takovy dofus taky nejni spatny ale chtel bych si nekdy zahrat Ultimu online jenze newim kde ji stahnu pomuzete mi nekdo?

Salegan | 23.01.06 v 17:25

Hehe , když už udělali MMORPG na Warcraft tak jsem zvědavej kdy bude na Total War ... a jakej vůbec bude :D

Isaac | 19.01.06 v 10:28

Vsechno co jste napsali o MMOPG je pravda ale pokud chcete nejsilnejsi zazitek ze hry a jste ochotni platit tak si poridte WOW.Je to nejlepsi hra vsech dob ktera vas pohlti a bude te ji zit!

Riki | 18.01.06 v 19:08

da sa to sice hrat ale runascaoe ja 1000000000000000000000000 krat lepsi
na zaciatku je to nic ale potom je to super tutorial je sice nuda ale ked ho prejdete tak je to 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000 krat lepsia zabava
pre dokaz:
www.runescape.com
v niektorych detailoch je to mozno lepsie ale je to podla mna hovadina akoze je to mmorpg a este!!!!!!
pisu ze je free ale vobec neni free
runescape je v polovine free a v polovine plateny
akurat ze nemusite vobec platit staci prejst niake ulohy (questy) a mozete mat platene zadarmo a je to pravda
takze v tom vobec nemusite platit a mozete pouzivat len free vecicky aj to sa da!!!!
EL je proste ...

Riki | 18.01.06 v 19:00

toto je hovadina
runescape je tisic krat lepsi

Plander | 15.01.06 v 16:22

LA2 fuj fuj fuj
EL mnam mnaam mnam
MU online no da sa

Salegan | 11.01.06 v 18:33

A LA2 je zřejmě taky placené .)

Hank | 11.01.06 v 16:46

Reč je o free MMORPG a pokial viem WoW nie je free.

tony | 07.01.06 v 14:35

Ludia ste zdravy??MUi??
Stiahnite si LA2
www.lineage2.com
www.lineage2.fansite.cz
To je MMORPG i ked s vyssimi narokmi, ale ked som to spoznal lutujem ze som hraval MUi..
Silny super WoW

Triple T | 06.01.06 v 17:17

Mu Online je dost slaba, to uz i runescape je lepsi. Ten zacatek tady vypada spis jako hadka o nejhorsi MMORPG. ;)

Andy | 05.01.06 v 19:52

DaveCZ- No ultimu som este nikdy nehral

DaveCZ | 01.01.06 v 15:23

..není špatný, ale Ultima mě oslovila víc :)

ofgdi | 01.01.06 v 15:07

proč se hádáte všechno to jsou nesmysli

Andy | 01.01.06 v 11:58

DaveCZ- Uz davno je najlepsia mmorpg World of warcraft :P

DaveCZ | 31.12.05 v 22:05

Nevím proč se hádáte, králem všech mmorpg je stejně Ultima Online ;)

Hank | 31.12.05 v 18:09

Najepší je Mu - online
www.muonline.com

jara | 31.12.05 v 15:56

nejlepsi mmorpg je na www.runescape.com je sice placene ale cast hry je i free, jde to i po modemu a nemusi se nic stahovat, hraje se jen pres prohlizec


galerie

Eternal Lands Eternal Lands Eternal Lands Eternal Lands Eternal Lands

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce