článek

Night of a Hermit

Night of a Hermit

I dnešní kousek nepatří mezi ty jednoduché a návod tak opět jistě přijde vhod. Ocitáte se v roli sympatického Hermana Toothrota, který obdržel velmi nepříjemnou poštu a rozhodl se všemu přijít na kloub. Cesta to ovšem nebude jednoduchá, bude za potřebí překonat několik záludných hádanek a dokázat tak všem, že nejste jen pouhopouhý trosečník. V případě jakéhokoliv zákysu tedy neváhejte sáhnout po následujícím návodu!


V naší recenzi jsme si řekli pár slov o příběhu, který působí velmi sebejistě a skvěle připomíná klasiku, která vznikla díky společnosti LucasArts. Ocitáte se tedy v kůži sympatického trosečníka Hermana a vydáváte se vstříc novému dobrodružství, které si na následujících několika řádcích pečlivě rozebereme. Než se ale tak stane, rád bych se zmínil o interface, které je převzato z klasických adventur alá Maniac Mansion či Monkey Island, takže byste se měli bez větších problémů orientovat. Musím vás ale upozornit, že verze pro Windows má místy menší problémy se stabilitou, proto, i když máte tento operační systém, doporučuji spustit dosovou verzi hry, která běží bez jediného problému. Častým ukládáním samozřejmě ale nic nezkazíte ;). Pojďme se ale nyní již věnovat samotné hře.


Své putování začínáte v hotelu. Promluvte si s recepční Elaine Marley (Talk to Receptionist) a požádejte ji o pokoj. Jakmile se vám to podaří, promluvte si s ní znovu a požádejte ji o klíč. Ten bohužel nedostanete, ale získáte šperhák. S ním jděte do pravých dveří (ukazuje tam zelená šipka) a vyběhněte po schodech (Walk To Stairs) vlevo od chodby s bazénem. Váš pokoj je úplně vlevo za poničenými a zavřenými dveřmi. Použijte na ně šperhák (Use Lockpicks With Barely A Door) a vstupte dovnitř. Z postele seberte gumu (Pick up Gum), z kredence pak pepř (Pick up Peper), sůl (Pick up Salt) a hořčici (Pick up Mustard). Gumu hned můžete rozžvýkat (Use Gum). Dále jděte k bazénu (Walk to Pool) a ze stolku vpravo seberte prázdnou lahvičku (Pick up Jar). Nyní jděte do zábavní místnosti (Entertainment Room). Dostanete se tam dlouhou modrou chodbou, kterou můžete najít, vydáte-li se z hlavní haly (místnost s recepční) do levého koridoru. Uvidíte tam na gauči ležícího chlapíka. Prozkoumejte jeho misku (Lock at Bowl) a důkladně si s ním promluvte (Talk to Goon). Zajímejte se hlavně o obsah misky. Požádejte ho také, zda-li by vám mohl část jídla z ní věnovat. Bohužel odmítne, i když ne tak docela. Pro získání mu bude potřeba přinést sendvič. Opusťte místnost a jděte směr kuchyně (vedlejší místnost). Než tam ale vstoupíte, z odpadkového koše seberte kočičí žrádlo (Pick up Can). V kuchyni si promluvte s kuchařem (Talk to Cook), poté otevřete dveře ledničky (Open Fridge Door) a seberte vše, co vám přijde pod ruku. Měli byste bez problémů najít vejce (Egg), sýr (Cheese), cibuli (Onion) a hlávkový salát (Lettuce). Po sebrání všech těchto věcí pak ještě otevřete malou skříňku (Open Cupboard) a seberte krajíc chleba (Pick up Sliced Bread) společně s nožem (Pick up Silverware).















Vraťte se k bazénu a zadním průchodem pokračujte na pláž (Walk to The beach), odkud se vydejte až k molu úplně vpravo (Walk to Pier). Zde navštivte rybáře v jeho boudě (Walk to Fisherman hut). Zkuste sebrat udici (Pick up Fishing rod), ale bystrý rybář vám to nedovolí. Svůj zrak proto nasměrujte na sud stojící opodál. Seberte z něj olej (Pick up Oil) a ocet (Pick up Vinegar). Poté tento sud prozkoumejte důkladněji (Look at Barrel). Objevíte ještě jezevčí maso, které rovněž seberte (Pick up Badger meat). Toto maso použijte na chleba (Use Badger meat With Bread) a získaný sandwich zaneste chlapíkovi v zábavní místnosti (Use Sandwich With Goon). Namítne, že tam chybí hlávka salátu. Vyhovte mu tedy a jednu hlávku salátu mu tam přiložte (Use Lettuce With Sandwich) a tento sandwich opět dejte tlouštíkovi (Use Sandwich With Goon). Tentokrát mu bude chybět majonéza. Jděte proto do svého pokoje a do mixéru (Blender) naházejte postupně tyto ingredience: vejce (Egg), rostlinný olej (Vegetable Oil), ocet (Vinegar), pepř (Peper), sůl (Salt) a hořčici (Mustard). Poté mixér použijte (Use Blender) a výsledek naberte do skleničky (Use Jar With Blender). Získanou majonézu použijte na sandwich (Use Mayo With Sandwich) a výsledek vaší práce odneste chlapíkovi v zábavní místnosti. Ten ovšem bude chtít ještě cibuli. Vyhovte mu tedy (Use Onion With Sandwich) a opět tento sandwich dejte chlapíkovi. Konečně tak získáte Bonzo, které si po celou dobu bedlivě střežil ve své misce.


S tímto úlovkem se vypravte do skladiště. Je to modrozelená chodba, která je vlevo od schodiště, které vede do vašeho pokoje. Narazíte ovšem na hlídacího psa. Nejprve prozkoumejte obsah jeho misky (Look at Bowl), a poté si promluvte se psem (Talk to Guard dog). Zajímejte se zejména o jeho stravu. Po skončení rozhovoru pak zkombinujte Bonzo s kočičím žrádlem (Use Bonzo With Cat food can) a obsah této plechovky vsypte do psovy misky (Use Cat food + Bonzo With Bowl). Pes usne a vy můžete vejít dále do skladu, kde seberte kladivo (Pick up Sledge hammer), sirku (Pick up Match box) a dýni (Pick up Pumpkin), na kterou použijte nůž (Use Knife with Pumpkin). Poté šáhněte do krabice (Pick up Box o‘ stuff) a seberte jednu z věcí. Budete potřebovat svíčku. Pokud ji náhodou nebudete mít po prvním sebrání u sebe, vybranou věc vraťte zpět do krabice a bez problému získáte věc další. Tohle dělejte tak dlouho, dokud nezískáte již zmíněnou svíčku. Zapalte ji sirkou (Use Match With Candle) a svíčku použijte na dýni (Use Lit cradle With Carved pumpkin). Vraťte se do zábavního pokoje a ze stolku shoďte vázu (Push Vase). Seberte střep (Pick up Especially Sharp Shard). Poté zhasněte světlo odkrytým vypínačem (Use Light switch) a použijte upravenou svítící dýni na chlapíka (Use Scary pumpkin With Goon). Po jeho „odchodu“ v místnosti opět rozsviťte světlo (Use Light switch) a místnost opusťte. Jděte do místnosti s mečounem na stěně (obývak), kde nejprve seberte kytaru (Pick up Guitar) a zkuste na ni zahrát (Use Guitar). Získáte strunu (String). Poté si zkuste lehnout na gauč (Use Sofa), čímž vám do inventáře přibude špendlík (Needle). Všimněte si nástěnky, na které posuňte levý papír s poznámkou (Push Note) a vstupte do kasina, kde si řádně promluvte s gamblerem (Talk to Gambler). Hernu opusťte a přes obývací pokoj pokračujte do pravých dveří.












Na chodbě vstupte do baru a promluvte si s barmanem (Talk to Bartender). Řekněte mu, že byste si s ním rádi zahráli šipky. Jakmile se na vás dostane řada, neváhejte opět oslovit barmana a řekněte mu, že vás volá manželka. Opusťte bar a jděte do místnosti s nástěnkou, kde poznámku, kterou jste předtím posunuli, vraťte na původní místo (Pull Note). Jakmile tak učiníte, vraťte se na bar a hoďte šipkou na terč (Use Dart With Dart board). Za svůj přesný hod získáte láhev vína, kterou otevřete. Zjistíte, že se jedná o motorový olej, což reklamujte u barmana. Věnuje vám „cenu útěchy“ – lodní lístek (Druide ticket). Jděte zpět na molo a kolem rybáře pokračujte až úplně dozadu, kde slečně v budce ukažte čerstvě získaný lodní lístek (Use Cruise ticket With Booth lady) a budete vpuštěni na loď. Na palubě jděte nejprve do obchodu (Gift shop) a z regálu seberte nejprve skleněné oko (Pick up Glass eye). Poté si řádně promluvte s prodavačem (Talk to Shopkeeper). Získáte od něj hák (Hook). Podívejte se na obraz vlevo od regálu (Look at Portrait) a opět si promluvte s prodavačem. Trvejte na tom, že se chcete stát pirátem. Získáte od něj lepidlo (Hook glue). Opusťte obchod a jděte do své kajuty (Walk to Lower deck), kde otevřete skříň (Open Dresser door), ze které seberte uniformu (Pick up Uniform). Nyní na závěsné lůžko použijte hák (Use Hook With Hammok). Získáte kus červené látky (Pice of thread). Budete ještě potřebovat žlutý kroužek, proto ho seberte (Pick up Rung) a k sestavení pirátské výstroje máte vše potřebné. Nyní použijte uniformu (Use Uniform) a stane se z vás pirát. Opusťte kajutu a na palubě lodi jděte úplně vlevo za navigátorem, kde seberte dalekohled (Pick up Binoculars), který následně rozevřete (Open Binoculars). Získáte zvětšovací sklíčko. Dalekohled vraťte navigátorovi (Use Binoculars With Navigator) a jděte zpět do své kajuty, kde si oblečte svoje původní šaty (Use Herman Clothes). Vraťte se za navigátorem a řekněte mu, že jste unaveni a že se chcete vrátit zpět.


Jděte do místnosti s bazénem. Pokud jste ještě nerozžvýkali gumu, tak to učiňte právě teď (Use Gum). Takto „upravenou“ gumu pak použijte na páčku, která je na potrubí v levé časti místnosti (Use Used gum With Lever). Nyní jděte do svého pokoje, kde použijte telefon (Use Payphone), čímž přivoláte recepční. Jakmile vejde do koupelny, pokoj opusťte a dveře zavřete (Close Barely a door). Jděte na recepci a seberte nejprve zvonek (Pick up Bell), a poté tři letáky (Pick up Avertisement + 2x Pick up Pamphlet). V inventáři pal blíže prozkoumejte Ride pamphlet (Look at Ride pamphlet). Získáte volnou vstupenku (Free ticket). Vraťte se do skaldu. V krabici hledejte tak dlouho, dokud nenajdete prázdnou tubu (Tube). Nezapomeňte si také vzít novou sirku. Přes recepci jděte ven před hotel (Walk to Outside) a prozkoumejte dělo (Look at Cannon). Získáte střelný prach (Gunpowder). Nyní je čas vrátit se k bazénu. Na nafukovací kruh použijte špendlík (Use Needle With Float). Hlídač půjde vypustit vodu, ale použitá guma mu zabrání odejít. Nyní je čas na sestavení výbušniny. Střelný prach použijte na tubu (Use Gunpowder With Tube), a poté na ni použijte strunu (Use String With Explosive tube). Výbušninu pak položte do vypukliny v pravé části bazénu (Use Homemade TNT With Bulge). Dojde k denotaci a vám se v bazénu udělá nový průchod. Jděte do něj (Walk to Hole) a místnost, v níž se objevíte, opusťte dveřmi vlevo. Objevíte se v rozlehlé místnosti se čtyřmi průchody. Vejděte do druhého zleva (Walk to Middle of the Earth ride) a vyhledejte operátora, s nímž si důkladně promluvte (Talk to Operator). Poté mu dejte váš lístek (Use Free ticket With Operator). Po krátké animaci se objevíte u zemského jádra. Použijte zvonek, který máte v inventáři (Use Bell) a odvoláte tak výtah. Objeví se vám první část hledaného kamene. Rozhodně ho tedy seberte (Pick up Rosseta stone). Jakmile ho budete mít ve svém vlastnictví, přivolejte si zvonkem zpět výtah a jakmile bude dole, stoupněte si na plošinu a požijte ji (Use Elevator). Bude opět následovat krátká animace a objevíte se zpět u Operátora.















Místnost opusťte. Než se ale vrátíte do hotelu, zajděte do třetích dveří zleva (Walk to Grandpa’s den) a ze stolu seberte nejprve dálkový ovladač (Pick up Repote Control), a poté otevřete šuplík (Open Drawer), z něhož seberte diář (Pick up Diary). Otevřete ještě truhlu (Open Trunk) a seberte svitek (Pick up Scroll). Vraťte se do zábavní místnosti v hotelu, kde použijte dálkové ovládání (Use Remote control). Do nově otevřeného dialogového okna napište číslo 76 a koukněte se na obrazovku (Look at Screen). Dozvíte se zadání soutěžní otázky. Jděte do obýváku (místnost s mečounem na zdi), kde jděte úplně vlevo. Vyřízněte střepem kousek tapety (Use Shard With Wallpaper). Nyní jděte do skladu a v krabici opět hledejte tak dlouho, dokud neobjevíte krmivo pro chobotnice (Squid food). S tímto krmivem jděte k rybáři a nahraďte mu s ním krmivo pro rybičky (Use Squid food With Fish food). Po krátké animaci vám už nic nebude bránit vzít si udici (Pick up Fishing rod). Vraťte se do skladu a v krabice vyhledejte magnet, který ihned použijte na rybářský prut (Use Magnet With Fishing rod). S takto upravenou udicí jděte do baru, kde koukněte z okna (Look at Window) a na keřík použijte rybářský prut s magnetem. Získáte závaží (Weight). Oddělejte magnet z prutu (Open Fishing magnet) a vydejte se opět před hotel k dělu. Po jeho opětovném prozkoumání (Look at Cannon) získáte do svého vlastnictví další střelný prach, který smíchejte s motorovým olejem (Use Gunpowder With Engine Oil). Takto upravený olej pak dejte v kuchyni kuchaři (Use Spiked engine oil With Cook) a po chvilce budete mít kuchyň jen pro sebe. Na podlahu použijte magnet (Use Magnet With Floor) a zjistíte tak místo, kde gambler ztratil svojí minci (Tile). Na toto místo použijte kladivo (Use Sledge hammer With Tile) a hledanou minci seberte (Pick up Coin).


Jděte nyní do kasina a minci dejte gamblerovi (Use Casino coin With Gambler). Po další krátké animaci seberte telefonní kartu (Pick up Phone dime). Vraťte se do svého pokoje (na otevření dveří použijte opět šperhák - Use Lockpicks With Barely A Door) a v pokoji použijte telefonní kartu na telefon (Use Phone dime With Payphone). Herman řekne správnou odpověď na otázku, kterou slyšel v televizi a zajistí si tak výhru v podobě lopaty. Než opustíte pokoj, použijte tapetu na zrcadlo (Use Tapestry With Mirror). Objevíte mapu, kterou prozkoumejte (Look at Map). Vydejte se nyní na recepci a u recepční si vyzvedněte balíček – již zmíněnou lopatu. Všimněte si také sochy jezevce. Na jeho misku použijte zaváží (Use Weight With Tray). Už vám tedy nic nebrání vydat se na pláž hledat místo pro výkop. Toto místo naleznete vlevo od písečného hradu (X marks the spot). Použijte na něj lopatu (Use Shovel With X marks the spot) a objeví se vám druhá část hledaného kamene, kterou samozřejmě seberte (Pick up Rosseta stone). Nyní použijte lupu na svitek (Use Magnifying lens With Scroll), vraťte se k bazénu a opět vejděte do díry a do levých dveří. Váš poslední krok bude následovat do strojového pokoje (Machine room), kde se přes klenbu (Vault) dostanete do obrovské místnosti. Do velkého ucha řekněte (Talk to Giant ear): „athreeheadedmonkey“ a ať už uděláte cokoliv, vítězství je vaše!




artman

autor
/ artman

Publikováno: 19.10.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

phanka

phanka | 22.04.15 v 22:08

vyzkouším


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce